NOĆ ISTINE ZA PARTIZAN: “Da se pobijemo i dobijemo”!

Partizan
print screen/twitter.com/KK Partizan NIS

Crno-beli su još u petak krenuli put Zagreba, gde večeras od 19 sati igraju najbitniji meč u dosadašnjem toku sezone.

– Majstorica je. Nema više popravnog, kao posle prvog meča kada smo ispravili u Beogradu poraz iz Zagreba i prvog meča. Znamo se, nema tajni, treba da idemo na dobru utakmicu, da se pobijemo i dobijemo. Kada igramo fizički, jako, možemo svakog da savladmo – kaže za Blicsport kapiten crno-belih Novica Veličković.

Partizan je već trenirao u Maloj dvorani  zagrebačkog Doma sportova, hali gde je samo jednom slavio u duelu protiv svog večerašnjeg rivala. Bila je to poslednja trijumfalna sezona crno-belih u ABA, kada je pogotkom Dragana Milosavljevića u poslednjim trenucima susreta, obezbeđeno učešćen na završnom turniru, a zatim i titula u Laktašima.

Uz odličnog Vila Hečera koji je odlučio drugi meč polufinala, mnogo toga se očekuje i od reprezentativca Stefana Birčevića. Pred njim je težak zadatak, da večeras odigra hrabro u duelu sa visokim košarkašima zagrebačkog tima Mirzom Begićem i Mirom Bilanom.

– Nervoze naravno ima, ali nije prisutna kao prošle nedelje pred drugi meč. Imamo čemu da se nadamo u Zagrebu, ulazimo sa dosta sampouzdanja u utakmicu. Ja ne vidim kako oni mogu da naprave atmosferu sličnu u Beogradu. Ta atmosfera ne može i ne treba da utiče na našu igru. Dobili smo šansu da u jednoj utakmici prođemo dalje. Moramo dati sve od sebe da dođemo do dobrog rezultata i finala, a kako će to izgledati, videćemo kad počne meč – kaže Birčević.

Majstorica Cedevite i partizana, igra se večeras od 19 sati.