NOĆ USPEHA I OPROŠTAJA: Srpkinje se plasirale na još jednu veliku smotru, ali su ovacije posvećene njoj!

milica dabovic
instagram

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo i pored poraza od Ukrajine u Nišu rezultatom 82:88. Lavice će braniti šampionsku titulu u Budimpešti, ali je ovaj uspeh ostao u senci oproštaja kapitena, legendarne Milice Dabović.

 

U sjajnoj atmosferi niškog Čaira, naš tim je ipak  izgubio  poslednju utakmicu kvalifikacija od selekcije Ukrajine. To je drugi poraz Srbija od Ukrajinki, pa je naša ekipa završila na drugoj poziciji u grupi i nalazi se među šest drugoplasiranih timova koji su osigurali prolazak u Češku.

Pored domaćina Češke, na Evrobasketu igraće još i branilac titule Srbija, kao i Slovenija, Letonija, Francuska, Italija, Crna Gora, Ukrajina, Mađarska, Slovačka, Rusija, Grčka, Belgija, Belorusija, Turska i Španija.

U centru pažnje bila je dugogodišnji kapiten našeg državnog tima. Devojka koja je predvodila ovu generaciju do neverovatnih uspeha, nije krila emocije tokom i po završetku oproštajnog susreta.

-Rekla sam par miliona puta da nikada nisam izašla nezadovoljna sa terena i srećna sam zbog toga. Uvek ću dati sto posto, bilo da igram dva minuta ili 32. Devojke treba da se bore dalje bez mene. To je najbitnije. Da shvate gde su, da dostignu vrhunac i sledećeg leta da opravdaju titulu šampiona i ja im želim svu sreću. Jedino ostaje žal što neći više sa svojom sestrom da igram i da budem uz nju. To me je bolelo i zato sam zaplakala dok je bila himna – izjavila je Milica, a preneo KSS.

Evrobasket u Češkoj će biti peto veliko takmičenje u nizu, a sva učešća i veliki uspesi postignuti su tokom mandata odlezećeg predsednika saveza, Dragana Đilasa. Kratak osvrt na period velikih uspeha, dala je i aktuelna šampionka WNBA, Milica Dabović.

– Previše emocija u meni posebno jer je ovo sestrina poslednja utakmica, poslednja utakmica i Dragana Đilasa kao predsednika. Puna dvorana u Nišu i završili smo porazom. Tužna sam, ali sa druge strane ponosna na naš narod što nas je stvarno ispratio kao šampione. Žao mi je što nismo uzvratile na bolji način, a to je većom borbom, željom i pobedom. Bile su ovo teške kvalifikacije. Nismo imale dovoljno vremena da se uigramo, da se spremimo. Iskreno, teško je kada nismo na okupu. Definitivno je trebalo bolje da odigramo. Želim još jednom da zahvalim publici što je došla da nas isprati i svima vama što ste bili uz nas i danas – iskrena je Ana Dabović.loading...