Nojer isprozivao Ronalda: Neću osvojiti Zlatnu loptu, jer ne poziram u donjem vešu!

Golman Bajerna iz Minhena Manuel Nojer ocenio je da će fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo osvojiti Zlatnu loptu zbog svog imidža.

Nojer je među igračima kandidovanim za Zlatnu loptu, koja se dodeljuje najboljem fudbaleru sveta. On je rekao da su mu šanse za prestižnu nagradu „tanke”, pošto se ne eksponira mnogo u javnosti i ocenio da će se za trofej ponovo boriti Ronaldo i fudbaler Barselone Lionel Mesi.

Osvajač ovogodišnjeg Svetskog prvenstva sa reprezentacijom Nemačke rekao je da bi to što ne voli život na „crvenom tepihu” i što ne želi da pozira u donjem vešu, moglo da ugrozi njegove šanse za „Zlatnu loptu”.

– Sportista sam, a ne ambasador brenda. Osim što sam prvi golman Adidasa, nisam momak koji pozira u donjem vešu. Ne volim crveni tepih, više volim zelenu travnatu podlogu. Osećam se mnogo bolje na terenu, pokušavam da budem najbolji što mogu – rekao je Nojer za magazin Kiker.

Ako Nojer osvoji Zlatnu loptu, postaće prvi golman kome je to pošlo za rukom od Lava Jašina 1963. godine.

Nojer, koji je bio jedan od najboljih igrača Nemačke na Mundijalu u Brazilu, rekao je da golmani imaju male šanse za osvajanje „Zlatne lopte”.

– Posle utakmica najvažnije je pokazati golove, šanse i asistencije. Gledaoci se ne sećaju da su golmani odbranili teške lopte, da mnogo rizikuju ili organizuju igru iz odbrane – rekao je Nojer.

Nojer je počeo karijeru u Šalkeu 2004. godine, odakle je sedam godina kasnije prešao u Bajern iz Minhena, s kojim je osvojio dve titule u Bundesligi, dva Kupa Nemačke, Ligu šampiona, Superkup Evrope, Superkup Nemačke i klupsko svetsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Nemačke debitovao je 2009. godine, odigrao 57 utakmica i osvojio Mundijal u Brazilu ove godine, a četiri godine ranije i treće mesto u Južnoj Africi. S mladom selekcijom osvojio je Evropsko prvenstvo 2009. godine.