NOLE NA ENDIJA: Marej srušio Raonića posle maratona, u velikom finalu protiv Đokovića

Endi Marej
Beta

Britanski teniser Endi Marej plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas u polufinalu savladao Miloša Raonića iz Kanade u pet setova - 4:6, 7:5, 6:7, 6:4 i 6:2.

 

Marej će za svoju prvu titulu, u petom finalu, na Australijan openu igrati protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Raonić je sjajno ušao u današnje polufinale i odmah u prvom gemu napravio brejk i to bez izgubljenog poena. Već u naredom, Marej je mogao odmah da uzvrati, imao je tri vezane brejk lopte, ali se Kanadjanin odbranio. Taj brejk bio je, na kraju, i dovoljan Raoniću za prednost od 1:0.

U drugom setu se vodila izjednačena borba, teniseri su bili sigurni na svoj servis sve do 12. gema kada je Marej napravio odlučujući brejk i izjednačio na 1:1.

Velika borba se prenela i na treći set u kojem je pobednik rešen tek u taj-brejku. Raonić je taj deo igre dobio sa 7:4 i tako ponovo poveo.

U četvrtom setu Mareju je bio dovoljan jedan brejk kako bi meč odveo u peti, odlučujući set.

Pitanje pobednika ovog polufinala rešeno je na samom početku poslednjeg seta. Raonić je imao problema s povredom, a Marej je, uz dva brajka, vrlo brzo poveo sa 4:0 i tu prednost je bez većih problema sačuvao do kraja i plasirao se u finale posle nešto više od četiri sata igre.