Nole ODLIČAN na startu Vimbldona: U tri seta savladao prvu prepreku

Novak Djokovic
Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je počeo odbranu titule na Vimbldonu, maksimalnom pobedom nad Džejmsom Vardom

 

Đoković je, kao što tradicija nalaže, otvorio vimbldonski program na Centralnom terenu kao prošlogodišnji šampion, a u prvom meču slavio je rezultatom 6:0, 7:6 (7-3), 6:4.

Novak je odigrao odlična dva seta, ali je u drugom imao velike oscilacije, pa je malo falilo da Britanac izjednači na 1-1.

Posle nešto više od 25 minuta igre na semaforu je pisalo 6:0, a kada je Đoković oduzeo servis rivalu i otišao na 3:0 u drugom, činilo se da je kraj vrlo blizu. Međutim, u četvrtom gemu Vard se upisao što je izazvalo oduševljenje na tribinama i, nošen atmosferom, počeo sve da pogađa.

Vratio je brejk, izjednačio na 3:3 i onda bio blizu da napravi brejk za 5:6. Novak se suočavao sa tri odvojene šanse, sve tri je spasao, da bi u taj brejku konačno prelomio susret.

Treći deo igre bila je formalnost – Novak je oduzeo servis na startu i do kraja ga rutinski sačuvao, završivši posao posle nešto više od dva sata.

Đoković je bio izuzetno siguran na svom servisu – pogodio je 7 asova, imao 29 vinera i 21 neiznuđenu grešku, a uspeo je da spasi 8 od 9 neiznuđenih grešaka. S druge strane, ni Vard nije bio loš jer je upisao 25 direktnih poena i četiri greške više.

On će se u drugoj rundi sastati sa Adrijanom Manarinom koji je u tri seta eliminisao Kajla Edmunda.