NOLE OTVORENO PROGOVORIO O AUSTRALIJAN OPENU: “Nadam se dobrom dočeku posle svega što se desilo”

Najbolji srpski teniser Novak Đoković prokomentarisao je povratak na Otvoreno prvenstvo Australije posle izostanka na prethodnom. Očekuje lep prijem u Melburnu.

Foto: screenshot/youtube.com/BBC Now

Novaku Đokoviću je odobrena viza za Australiju i vraća se na grend slem koji je osvajao čak devet puta. Prethodni je propustio, jer nije priložio papire o vakcinaciji, te je deportovan nazad u Srbiju i suspendovan na tri godine.

Peti teniser sveta, koji ovih dana učestvuje na egzibicionom turniru u Dubaiju, iščekuje dobar prijem u Melburnu.

“Posle onoga što se desilo prošle godine, nadam se da ću biti na pravi način dočekan i da će mi to pomoći da igram svoj najbolji tenis”, rekao je Đoković novinarima u Dubaiju.

“U prošlosti sam uvek imao priliku da godinu u Australiji počnem veoma snažno i volim da igram tamo”, istakao je osvajač 21 grend slema.

Pored Australijan opena Đoković je zbog propisa u vezi borbe protiv koronavirusa ove godine propustio i Ju-Es open, poslednji grend slem u sezoni. Srpski igrač je dodao da bi voleo da mu karijera traje što duže.

“Nemam baš neke brojke na umu. Stvari mi idu prilično dobro zasad. Ne mogu da se žalim. Tako da dokle god igram na ovom nivou, dok ima ‘vatre’, nastaviću dalje”, rekao je 35-godišnji teniser.