Nole počistio Francuza sa terena! Đoković – Matje 6:0, 6:3, 6:1

Prvi teniser sveta Novak Đoković je u drugom kolu poslednjeg Gren Slema u sezoni, rutinski savladao Francuza Pol-Anri Matjea sa 3:0 u setovima - 6:0, 6:3, 6:1.

Najava i tok meča:

Prvi teniser sveta Novak Đoković u drugom kolu igra protiv Francuza Pol-Anri Matjea, 81. tenisera sveta. Tok meča partite UŽIVO na našem portalu.

Ovo je njihov sedmi duel, a srpski teniser ostvario je pet pobeda od kojih četiri uzastopno.

Prvi set: Prvi reket sveta odlično je ušao u meč i stigao do brejka već na startu. Potom je isti i potvrdio i rutinski stigao do vođstva od 2:0.

U trećem setu, Francuz je pravio greške prilikom servisa, ali ipak nije tako lako dozvoljavao Noletu da stigne do drugog brejka. Matje se odbranio i osvojio prvi grem na ovom meču – 2:1. Srbin je imao male probleme u četvrtom gemu, ali je greškama protivnika uspeo da ode ponovo na dva gema razlike – 3:1.

Ogromni problemi sa servisom kod Matjea rezultirale su da posle samo 22. minuta igre, Nole ima dvostruku brejk prednost – 4:1. Rutinski je Novak posle 29 minuta uspeo da osvoji prvi set – 6:1.

Drugi set: Drugi set počeo je na isti način kao prvi, brejkom srpskog tenisera. Seriju Đokovića od pet uzastopnih osvojenih gemova Francuz konačno prekida. Dva asa i greške protivnika bila su dovoljna da srpski teniser povede sa 2:1.

Namučio je Matje Novaka u četvrtom gemu. Đoković je bio u šansi da dođe do još jednog brejka, ali se prednost smenjivala. Na kraju, uspešniji je bio Francuz koji se izvukao i stigao do 2:2.

Dugo se branio u narednom poenu, ali je lopta posle jednog udarca udarila u vrh mreže i završila u autu. Lep poen Matjea posle izlaska na mrežu i voleja u suprotnu stranu Đokovića, ali srpski teniser as udarcem vraća vođstvo, 3:2. Ponovo je Nole stigao do brejka i to baš u pravom trenutku – 4:2.

U natavku se nije mučio srpski teniser i rutinski je stigao do vođstva od 2:0 u setovima.

Treći set: Odličan početak. Nole dolazi do brejka na startu trećeg set, a potom ga i potvrđuje – 2:0. Apsolutna dominacija u ovom setu od strane Novaka. Diktirao je tempo, imao igru, sve je išlo onako kako treba… Francuz je bio veoma loš, Nole blizu naredne runede, vodi 5:0. Poslednji gem odigrao je bez izgubljenog poena i plasirao se u treće kolo.