NOLE POSLE POBEDE: Sepi je odlično servirao, moglo je da dođe do preokreta

Novak Đoković
Beta

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je srećan zbog činjenice da je težak meč protiv Andreasa Sepija na Australijan openu dobio u tri seta.

 

Đoković se danas plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u trećem kolu pobedio Italijana Andreasa Sepija u tri seta, 6:1, 7:5 i 7:6.

PREKO SEPIJA DO SIMONA: Đoković nije blistao, ali je u osmini finala ‘Ozi’ opena

Najbolji teniser sveta lako je dobio prvi set, ali je potom u drugom i trećem morao da se pomuči kako bi stigao do trijumfa.

Sepi je u drugom i trećem setu igrao odlično, servirao je dobro. To je bila velika prednost za njega, bilo mi je potrebno vreme da počnem da čitam njegove servise. Igrao je veoma ravno i duboko… – rekao je Đoković posle meča.

Đoković je u taj-brejku trećeg seta spasio dve brejk, odnosno set lopte Sepija.

Napravio sam nekoliko grešaka kada sam vodio sa 4:2 u taj-brejku, Sepi je imao priliku da osvoji set. Bio sam suočen s velikim problemima, ali sam uspeo da odigram nekoliko dobrih voleja… Bilo je tako blizu, jedan udarac, jedan poen me je delio od četvrtog seta, što mi uopšte ne bi trebalo – rekao je Đoković.

Branilac titule na Australijan openu će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Francuza Žila Simona, koji je ranije danas slavio protiv Argentinca Federika Delbonisa sa 3:0.