Nole posle trijumfa: Titulu posvećujem budućoj supruzi, bebi koju očekujemo i Jeleni Genčić

Najbolji srpski teniser Novak Đoković posvetio je drugu titulu na Vimbldonu svojoj porodici i timu, kao i svom prvom treneru Jeleni Genčić.

– Prvo, čestitam Rodžeru na sjajnom turniru i borbi u finalu, bio je strašan meč. On je najveći šampion i pravi primer, poštujem tvoju karijeri i sve što si uradio, i hvala ti što si me pustio da pobedim – obratio se odmah Đoković svom rivalu koga je savladao sa 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4), 5:7, 6:4!

Nole je uspeo da se vrati u petom setu i dođe do trofeja na koji je već bio stavio ruku u četvrtom, jer je imao 5:2 i meč loptu, ali je dozvolio Federeru da produži finale sa pet osvojenih gemova u nizu.

– Nadao sam se da će Rodžer promašiti prvi servis, ali se to retko dešava i zato jeste najuspesniji teniser ikada, jer je najbolji kada je najpotrebnije. Nije mi bilo lako da se fokusiram i da se vratim, zaista ne znam kako sam uspeo. Ovo je najbolji, najvredniji turnir na svetu, prvi teniski meč gledao sam sa Vimbldona kada sam imao pet godina i uvek je ostao u mom sećanju, i uvek sam hteo da se borim na tako velikom nivou – poručio je Nole i onda poručio kome posvećuje drugu titulu na najprestižnijem turniru:

– Posvećujem trofej mojoj budućoj supruzi i budućoj bebi. Postaću otac uskoro, još se pripremam za to i to je veliko zadovoljstvo. Takođe, titulu posvećujem mojoj porodici, braći, mom timu koji žrtvuje svoje slobodno vreme kako bi ostvario snove i mom prvom treneru Jeleni Genčić, prvom treneru, koja je preminula prošle godine – istakao je Novak i podigao trofej visoko ka nebu.