Nole ‘razbija’ i kao tata, Srbin je u trećem kolu Pariza! Đoković – Kolšrajber 6:3, 6:4

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Parizu posle trijumfa nad Nemcom Filipom Kolšrajberom od 6:3, 6:4.

Đoković je na taj način uspešno startovao na turniru na kojem brani titulu.

U prvom setu Novak je imao brejk viška u odnosu na protivnika (2-1), što mu je bilo dovoljno da lagano slavi sa 6:3. Nemac je u drugom pružio malo veći otpor, ali to prosto nije bilo dovoljno protiv prvog tenisera sveta (6:4).

Ovo je bio njihov sedmi duel i šesta Noletova pobeda.

On je protiv Kolšrajbera ujedno nastavio svoj fantastičan niz pobeda u zatvorenom, pošto sada iza sebe ima 23 trijumfa u dvorani.

Novak će u trećoj rundi igrati sa Džonom Iznerom ili sa boljim iz meča Monfis – Souza.

 

Najava i tok meča:

Đoković je u „Gradu svetlosti” postavljen za prvog nosioca i bio je slobodan u prvom kolu, dok je Kolšrajber na startu takmičenja savladao Francuza Eduara Rožea Vaselana sa 6:3, 6:1.

Novak i Filip do sada su se sastajali šest puta, a srpski teniser je daleko uspešniji i ima pet pobeda naspram jedne protivnika. Poslednji put su odmerili snage ove godine na US Openu kada je Đoković ubedljivo trijumfovao – 6:1, 7:5, 6:4. Kolšrajber se jedini put radovao u mečevima protiv Srbina 2009. godine na Rolan Garosu kada je slavio u tri seta sa 6:4, 6:4, 6:4.

– Branim ovde i u Londonu veliki broj bodova, ali tako je bilo i prethodnih godina. Igrao sam dobro u Parizu i Londonu. Spremio sam se dobro za izazove – naveo je Novak.

Prvi set: Đoković – Kolšrajber 6:3

Kao i obično, srpski teniser je odabrao da servira prvi. Problema u uvodnom gemu nije bilo, pa je Nole poveo sa 1:0. U narednom gemu Kolšrajber je poveo sa 30:0, ali je onda tri dijagonale zaredom poslao u aut. Prvu brejk loptu na meču Srbin je iskoristio – 2:0. Posle tačno deset minuta meča novopečeni tata je došao do lepe prednosti od 3:0 u prvom setu.

Kakav je riterner Novak je pokazao u situaciji kada su svi očekivali puko vraćanje loptice, a on je ipak napao iz defanzive – i pogodio. U četvrtom gemu srpski teniser je imao dve brejk lopte, ali je Nemac obe spasio i naposletku smanjio na 3:1. Đoković se za sada ne libi da izađe na mrežu i uglavnom mu se izlasci isplaćuju. Peti gem bio je prvi koji se igrao na razliku na Noletov servis, ali je ipak uspeo da ga osvoji – 4:1. Ima je tri vezane šanse Srbin da oduzme protivnikov servis, a drugu je i iskoristio – 5:1.

Đoković je servirao za osvajanje prvog seta, ali je Kolšrajber nenadano došao do 0:30, pa je imao i prvu priliku za brejk koju je materijalizovao – 5:2. Opet je Novak bio u prilici da napravi brejk i baš kada su svi videli lopticu iz skraćene forhend dijagonale u terenu, Srbin ju je poslao u aut. Opet se Filip nekako izvukao i smanjio je na 5:3. Daljeg popusta nije bilo, Đoković je osvojio prvi set sa 6:3.

 

Drugi set: Đoković – Kolšrajber 6:4

Sa velikom lakoćom Novak dolazi do brejk lopti, pa je tako već na startu drugog seta oduzeo servis Kolšrajberu – 1:0. U naredna dva gema prilika za brejk nije bilo, što je malo i začuđujuće jer je Nole sve dosadašnje servise protivnika bio u prilici da ih oduzme – 2:1.

Evidentno je da Đoković nije baš u najboljoj formi, poslednji meč odigrao je još u polufinalu Šangaja, ali ni to nije omogućilo nemačkom teniseru da mu pripreti – 3:1. Još jednom se mučio Filip na svoj servis, ali je zadržao minus od jednog brejka – 3:2. Dva fenomenalna poteza osvojio je Kolšrajber odigravši paralele, što je izmamilo aplauze sa tribina. Ali, ni to mu nije bilo dovoljno da dođe do prilike za brejk – 4:2.

Ušao je Filip u seriju kada su u pitanju njegovi servisi, pa je tako osvojio i treći uzastopni za 4:3. Veliku borbu videli smo u osmom gemu u kom je Nemac sa dva maestralna poena ugrozio Novakov servis. Prilikom jedne skraćene bekhend dijagonale, Đoković se čak i okliznuo i zaradio krvavi trag na laktu. Koliko je Noletu bilo stalo da ne izgubi servis videli smo kada je urliknuo na sav glas poput lava i zatresao Ajfelov toranj za vođstvo od 5:3. Kolšrajber je naredni gem osvojio, pa tako Srbin servira za pobedu – 5:4.

On priliku nije propustio i plasirao se u narednu rundu Mastersa u Parizu na kojem brani titulu.