NOLE SPREMAN NA SVE! Đoković otkrio ŠTA MU JE CILJ do kraja godine i – fanovi su oduševljeni

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković je u intervjuu za sajt ATP-a istakao da je njegov cilj nakon Završnog masters turnira u Torinu da godinu završi na prvom mestu.

Printscreen

Đoković nadmetanje na Završnom masters turniru u sezonu započinje, 12. novembra protiv Holgera Runea u okviru Zelene grupe. Pored pomenutog Danca, srpski teniser će igrati i protiv Janika Sinera, odnosno Stefanosa Cicipasa.

“Cilj je da završim sezonu kao prvi na svetu, nadam da ću uspeti. Potrebna mi je jedna pobeda, pa se nadam da će se to desiti. Naravno, voleo bih i da osvojim turnir”, rekao je najbolji teniser sveta.

Ukoliko Đoković pobedi jedan meč ili ako Karlos Alkaraz izgubi jedan duel, srpski teniser će bez obzira na kasnije ishode u mečevima, godinu završiti na prvom mestu na ATP listi. Pobeda u grupnoj fazi donosi 200 poena, a u polufinalu 400, finalna 500, a neporaženi pobednik Završnog mastersa ima priliku da osvoji 1500 poena.

Đoković trenutno ima 11.445, a Alkaraz 8.455 bodova, razlika između najboljeg tenisera i drugoplasiranog je 2.990 poena.

Đoković je do sada sedam puta sezonu završavao na prvom mestu, a protiv Runea će imati priliku da ispiše novu stranicu istorije tenisa, budući da bi mogao osmi put zvanično da postane najbolji na kraju godine.

Đoković: Rekordi su velika inspiracija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je šest puta osvajao Završni masters, 2008. godine u Šangaju, od 2012. do 2015. u Londonu i 2022. godine u Torinu.

“Volim da se takmičim, volim sport. To mi je zaista najveća motivacija. Postigao sam mnogo rekorda, oborio sam mnogo rekorda i to je sjajno. Čak i da napustim tenis, kada razmišljam o svemu što sam uradio, mogu biti izuzetno zadovoljan. Tako da nemam pritisak da nastavim da se takmičim, ali i dalje imam želju. Igram na veoma visokom nivou, tako da su rekordi očigledno tu i kao velika inspiracija, bez sumnje. I dalje želim da kreiram sopstvenu istoriju i istoriju tenisa i kako bih video koliko daleko mogu da idem”, naglasio je Đoković.

Srpski teniser je nakon osvajanja mastersa u Parizu započeo 398. nedelju kao prvi na ATP listi, a ukoliko ostvari makar jedan trijumf na Završnom mastersu sezone izgledno je da će dostići brojku od 400 nedelja kao najbolji na svetu.

Pored Zelene grupe u kojoj je srpski teniser, u Crvenoj će igrati Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Andrej Rubljov i Aleksander Zverev.

Završni masters igra se u Torinu od 12. do 19. novembra. Polufinalne parove činiće po dva najboljeplasirana tenisera iz obe grupe.