NOLE SVE BLIŽI NEVEROVATNOM REKORDU: Evo kakva je trenutna situacija na ATP listi

Karlos Alkaraz prvi put u TOP 10...

printscreen

Na najnovijoj ATP listi, Novak Đoković je 367. nedelju osvanuo na prvom mestu i sve je bliži apsolutnom rekordu koji drži legendarna Štefi Graf.

Novak je odavno iza sebe ostavio Rodžera Federera na večnoj listi muške konkurencije, Švajcarac ima 310 nedelja na tronu, Đoković se odavno takmiči sa sobom kada je u pitanju ATP lista i ostalo mu je samo da obori apsolutni rekord Štefi Graf, koja je čak 377 nedelja bila najbolja na WTA listi.

Iako još čeka na prvi trofej u 2020. godini, iako je poražen u finalu Srbija Opena Đoković je uvećao prenost na najnovijoj ATP listi. Novak je dobio 60 novih bodova, a Danil Medvedev izgubio je 150, dok je Rafel Nadal ostao bez čak 500 bodova.

Aleksandar Zverev ima nepromenjen broj bodova u odnosu na prošlu nedelju, bez poena su još ostali Stefanos Cicipas i Mateo Beretini.

Andrej Rubljov je profitirao sa 160 novih bodova, s time da mu to nije donelo bolje rangiranje. Karlos Alkaraz sa novih 479 poena, prvi put dospeo u TOP 10, trenutno je deveti, što je najveće osveženje ATP liste.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Miomir Kecmanović ostao je na 38. mestu, Filip Krajinović pao je za četiri pozicije i sada je 49. na svetu, Laslo Đere je takođe pao za četiri mesta i biće 54. od ovog ponedeljka. U top 100 je i Dušan Lajović, nije menjao mesto, još uvek je 78. igrač planete.