Nole u polufinalu Mastersa u Parizu! Srbin uspešniji od Engleza, Đoković – Marej 7:5, 6:2

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP Mastersa u Parizu, pobedom u dva seta nad Endijem Marijem (7:5, 6:2).

Novak će se u borbi za finale boriti sa boljim iz poslednjeg četvrtfinalnog duela u kome se sastaju Španac David Ferer i Kei Nišikori iz Japana.

Kako je tekao prvi set sve je slutilo na to da bismo pobednika u ovom meču mogli da dobijemo i kroz tri seta. Međutim, igra Endi Mareja se totalno raspala u nastavku. Englez je pravio mnogo grešaka, bio je nervozan i jednostavno nije uspeo da se iskontroliše. Novak je to iskoristio i rutinski odvojio drugi set sa 6:2 u gemovima što mu je ujedno donelo i plasman u polufinale Mastersa u Parizu.

Najava i tok meča:

Đoković je u četvrtak uveče savladao Francuza Gaela Monfisa, dok je Marej plasman među osam najboljih izborio trijumfom nad devetim nosiocem, Grigorom Dimitrovim (Bugarska).
Ovo će biti 23. duel Novaka i Endija u karijeri, a prednost od 14:8 je na strani našeg tenisera.
– Sa Endijem je uvek velika bitka na terenu, koja iziskuje ogroman fizički napor, ali sam spreman za meč. Znam šta me očekuje. Igramo na sličnom nivou, on ima veliko samopouzdanje posle odlične igre u poslednjih mesec dana. Trijumfovaće onaj koji bude mirniji i ko fizički bolje odreaguje – rekao je srpski teniser.

 

PRVI SET: Đoković – Marej 7:5

Odličan početak za srpskog tenisera, koji je imao i prvi servis. Novak je veoma žestoko otvorio večerašnji meč, sa nulom je osvojio prvi gem (40:0) u kojem smo već mogli da vidimo agresivnost i sigurnost. S druge strane Marej je dosta grešio. I onda kada je uspeo da vrati veoma jake lopte koje mu je Srbin slao, one su završavale u autu ili mreži. Zaista fantastičnu igru smo mogli da vidimo kod Novaka, koji je bukvalno plesao na terenu.

Na servis Endi Mareja, Nole je imao prednost 30:0, ali je Englez uz dobar servis uspeo da izjednači na 30:30. Potom smo videli jedan veoma dug poen, koji je na kraju završen greškom Mareja, a Nole je imao i brejk loptu. Nažalost, šansa nije iskorišćena. Posle dugih lopti, poena, nekoliko žustrih udaraca, smenjivanja prednosti i grešaka sa obe strane Endi Marej je uspeo da se odbrani i izjednači na 1:1.

Propuštene prilike nisu mnogo uticale na srpskog tenisera koji je sigurno počeo naredni gem, ali je dopustio rivalu da se vrati na 40:40. Tada su usledila dva servis vinera za prednost od 2:1.

Marej je bez previše muke uspeo da poravna na 2:2, a u petom gemu gledali smo fenomenalnu igru sa obe strane.

Bio je siguran Nole na svoj servis i realizovao i ovaj gem u svoju korist – 3:2. Ništa manje nismo videli ni od Mareja. Sigurnost je vladala i kod Engleza. Novak je na startu meča bio dominantan sa osnovne linije (7:1), ali se situacija u nastavku preokrenula (10:11) i u takvoj situaciji Marej rutinski stiže do novog rezultatskog izjednačenja – 3:3. Brejka još uvek nema, a borba je prisutna pri svakom poenu u ovom setu.

Posle još jednog osvojenog gema na svoj servis i prednosti od 4:3, u narednom je Nole bio u situaciji da napravi brejk (40:30), ali odličan Marej asom izjednačuje i donosi novu neizvesnost. U narednom poenu, Srbin ponovo dolazi do prednosti i nove brejk šanse, Nole je poslao loptu koja je završila u autu, ali sudiji to tako nije izgledalo pa je gem dodelio Srbinu. Ipak, Marej je tražio čelendž i bio je upravu. Rezultat je vraćen na 40:40. I naravno posle ovakvih situacija i dve neiskorišćene brejk lopte Đokovića, gem pripada Englezu – 4:4.