NOLE ULEPŠAO MIHI POSLEDNJE DANE: Gest Đokovića o kome nije želeo da se zna

Bilo je ovo pravo iznenađenje za srpskog trenera dok se i dalje borio sa teškom bolešću.

Kolaž/Printscreen

Siniša Mihajlović preminuo je u Rimu u 54. godini nakon borbe sa leukemijom, a dobro je poznato koliko je bio poštovan u svetu, pre svega u Italiji i Srbiji.

Od Mihe su se danima opraštale mnoge svetske sportske legende, ali i političari, muzičari, glumci. Među svima njima bio je i Novak Đoković, koji je najpre objavio emotivnu poruku na društvenim mrežama, a onda se na Mundijalu pojavio sa podignutom kragnom u znak sećanja na Mihu.

„Počivaj u miru, dragi Siniša. Saučešće familiji Mihajlović. Hvala ti na svemu što si uradio za naš sport, kao i u Italiji. Tvoj trag je neizbrisiv“, napisao je Đoković pre nekoliko dana.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Sada je novinar italijanskog dnevnog lista „Republika“, Simone Monari, otkrio Novakov gest za Mihu još u novembru kada se srpski teniser takmičio na Završnom Mastersu u Torinu.

U novembru je nekadašnji jugoslovenski reprezentativac boravio je u bolnici „Papa Jovan XIII“ u Bergamu na inovativnom lečenju, a Novak je insistirao da ga poseti.

„Na Sinišino iznenađenje, Novak Đoković, njegov sunarodnik, poželeo je da ga zagrli. Nole je učinio sve što je moguće da ga uživo uteši i nasmeje. Razgovarali su o sezoni Novaka Đokovića punoj izazova, peripetijama u vezi sa vakcinom protiv korone, pobedi na Vimbldonu… Siniša je tada verovao da može da se izleči. Čak je obećao jednom navijaču da će na proleće doći da pogleda meč Bolonje, te da planira da provede nedelju dana u Londonu u 2023. da vidi kako sa fudbalerima radi Antonio Konte u Totenhemu“, piše Monari u tekstu.

Novak Đoković pokušao je da od očiju javnosti sakrije susret sa Mihom, što mu je donekle i uspelo.

Mihajlović je više od tri godine vodio bitku sa leukemijom, koju je pobeđivao dva puta pre smrti.