NOLETOV NEOBIČAN TRENING: Ovako se “opušta” najbolji teniser na svetu (FOTO)

Poznato je da najbolji teniser sveta Novak Đoković voli da ''crpi'' energiju iz tla.

Novak Djokovic
printscreen/youtube

Novak Đoković je stigao u London i već odradio prvi trening na terenima Vimbldona, gde želi da stigne do 20. grend slem titule u karijeri. Pošto je sparingovao protiv Janika Sinera iz Italije, Đoković je pripreme nastavio sam.

Na svoj prepoznatljiv način, želeo je da oseti energiju terena u najpoznatijem teniskom kompleksu na svetu.

Zato se izuo i bosonog kročio na londonsku travu!

Jedan deo samostalnog treninga Đoković i njegov fizioterapeut Ulises Badio obavili su u kompleksu, ali van teniskih terena, na čuvenom ”Henmanovom brdu”. Tamo su Englezi svojevremeno bodrili Tima Henmana, a na ovom brežuljku se okupljaju oni koji bi voleli da gledaju tenis ali nemaju karte za mečeve.

View this post on Instagram

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

Đoković i Badio su izuveni šetali i trčali po londonskoj travi, kako bi što bolje osetili energiju tla. Ovakvu praksu je Novak primenio i pred Australijan open ove sezone, a tada je osvojio grend slem titulu. Najbolji teniser sveta je početkom godine u Australiji primećen kako bos meditira u parku.

Novak će u ponedeljak otvoriti turnir kao aktuelni šampion iz 2019. godine (prošle sezone se nije igralo), a prvi rival biće mu Englez Džek Drejper. Najbolji teniser sveta je dobio dobar žreb i najteže rivale izbegao je sve do finala!

I pre toga je bio najveći favorit za osvajanje trofeja, posebno nakon otkazivanja nekih od najboljih svetskih tenisera, poput Rafaela Nadala ili Dominika Tima.

Podsećamo, Đoković se nakon titule u Parizu, gde je preokretima savladao Rafaela Nadala i Stefanosa Cicipasa na putu do trofeja Rolan Garosa, preselio na Majorku. U Španiji je pravio šou na egzibiciji, a zatim zaigrao dubl i stigao do finala, koje je morao da preda zbog povrede saigrača.

Eventualnim osvajanjem grend slem titule Đoković bi se izjednačio po broju najvećih trofeja sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, svojim najvećim rivalima.