NOLETOV OTAC BEZ DLAKE NA JEZIKU: “Ne obraćam se onima koji ne navijaju za Novaka!”

O svemu i svima...

printscreen

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, ovih dana dao je intervju za ugledni hratski “Jutarnji list” u kome je istakao da njegov sin “nema tendenciju da bude najbolji svih vremena“, nego da to već jeste. Takođe je i govorio o odnosu navijača prema srpskom teniseru ali i o tome da i većina navijača iz regiona navija baš za njega.

Po broju sedmica provedenih na broju 1, pa u međusobnim okršajima, po broju masters titula, jedino mu nedostaje olimpijsko zlato i te dve titule koje će već ove godine osvojiti. On je najbolji i sve u svetskom tenisu zavisi od njega. On može da izgubi, ali ne zato jer ga je protivnik nadigrao, nego zato jer mu je on dozvolio da ga protivnik pobedi – poručio je Srđan Đoković.

Dobro je poznato da Novak nije miljenik navijača širom sveta, te da često na turnirima publika strasno navija za njegove rivale, Engleska je uveliko poznata po tome ali ono što je iznenadilo sve je da Đoković nije imao veliku podršku ni na Australijan openu gde se, po njegovim intervjuima, oseća kao kod kuće.

Neverovatno. Tamo su navijali ne za njega, već za Novakovog protivnika. Što je neverovatno, jer on je pre toga bio osmostruki prvak Melburna. I oni su navijali protiv njega. Ali, vidite šta je Novak, on je mentalna gromada kojoj ne možete ništa napraviti, jer kad se on skoncentriše, niko mu ništa ne može. Spominjete Kinu? Zašto u Kini igra najbolji tenis? Pa zato jer tamo oseća ljubav i privrženost, on je u Indiji božanstvo, u Južnoj Americi, u Africi! Pa nije taj zapadni svet – celi svet!? Pa oni su petina čovečanstva, jedna osmina, jedna desetina! Oni su izmislili taj sport, svaka im čast na tome, ali i mi iz drugih delova sveta imamo se pravo baviti tim sportom. Samo priznajte ono što jeste! Zamislite vi da su oni zamerili Novaku što se borio za te momke koji su od 50. mesta pa nadalje koji jedva preživljavaju i jedva sastavljaju kraj s krajem – istakao je Srđan Đoković.

Srđan je podsetio i da je Novak kroz čitavu karijeru bio fer na terenu, grlio je protivnike i čestitao im na dobrim potezima, ali bez obzira što to neki drugi retko čine – oni osvajaju nagrade za fer-plej, dok se tu Đoković obično ignoriše.

I koliko je puta dobio ATP godišnju nagradu za fer plej? Pa nijednom! A koliko je Federer dobio? Pa jedno 15 najmanje! Što je strašno – rekao je on.

Otac našeg tenisera je rekao da se dobro seća kada je Novak nastupao u Umagu, a ističe da nikada nisu čuli nijednu ružnu reč, bili su fantastično dočekani.

Ogromna većina hrvatskog naroda navija za Novaka, a onih par posto koji ne navijaju njima se ni ne obraćam. Pa Zlatko Mateša! Uvek nam je bio sjajan domaćin! Uvek čestita, svaku pobedu Novaka, gleda ga kao da mu je sin, kao da mu je iz kuće. Ima toliko ljudi koji se dive i poštuju Novaka. Nemam nijednu jedinu zamerku i kažem da se ni ne družim s ekstremistima kojih ima i kod vas i kod nas, ja se obraćam normalnom narodu – poručio je Srđan Đoković.