Noletov trijumf za 23. uzastopno četvrtfinale na Gren slemovima! Đoković – Miler 6:4, 7:5, 7:5

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrfinale Australijan opena pošto je uspeo da savlada Žila Milera iz Luksemburga sa 6:4. 7:5, 7:5.

Miler je Novaku pružio zaista odličan otpor, a rival srpskom teniseru u četvrtfinalu biće Kanađanin Miloš Raonić.

Raonić, osmi igrač sveta po ATP rang listi, u dosadašnja četiri pokušaja nije uspeo da pobedi Novaka, uključujući i u sva tri prošlogodišnja susreta.

Kada je u pitanju Miler, mora se reći da je Luksemburžanin bio odličan protiv Srbina i nema sumnje da bi sa ovakvom igrom namučio svakog tenisera iz Top 5 na ATP listi.

U sva tri seta Novak je ostvario po jedan brejk, a to mu je bilo dovoljno da obezbedi osmo uzastopno četvrtfinale na Australijan openu, a ukupno 23. kada obračunamo sve Gren slem turnire.

 

Najava i tok meča:

Njih dvojica do sada se nisu sastajali.

Mileru je osmina finala ujedno i najbolji plasman u dosadašnjih osam natupa na Australijan openu. Na putu do Đokovića redom je pobeđivao Pabla Karena Bustu, Roberta Bautista Aguta i Džona Iznera. Trenutno se nalazi na 42. poziciji na ATP listi.

Srpski teniser još nije izgubio set na prvom Gren slemu sezone i to u duelima sa Bedeneom, Kuznjecovim i Verdaskom.

Prvi set: Novak Đoković – Žil Miler 6:4

Meč je servisom otvorio Luksemburžanin i bez problema je došao do uvodnog gema – 0:1. I u naredna dva gema nije bilo prilika za brejk, pa je rezultat posle osam minuta igre bio 1:2.

Baš kao i Miler, i Đoković je izuzetno siguran na svoj servis. Obojica tenisera malo greše, a do sada najlepši poen na meču pripao je Novaku kada je skratio jednu loptu – 2:2. Protivnik srpskog tenisera ušao je izuzetno agresivno u meč što mu i donosi prednost od 2:3. Još jednom smo bili u prilici da vidimo odličan servis gem nekog od tenisera koji se okončao brzinski – 3:3.

Kakav je samo viner Novak isporučio protivniku u sedmom gemu! Iz faze odbrane je, jedva došavši do loptice, uspeo da forhendom nekako lobuje Milera za oduševljenje na tribinama. U nastavku je došao do tri prilike za brejk, a drugu je i iskoristio – 4:3. Đoković je uspeo da potvrdi oduzeti servis, pa će Miler servirati za ostanak u prvom setu – 5:3. Žil je ipak odličnim servisima, među kojima je bio i njegov drugi as, prolongirao trajanje uvodnog seta – 5:4.

U tim trenucima Đoković je morao da zatraži medicinski tajm-aut jer je prilikom jednog proklizavanja nažuljao prste desne ruke. Ipak, to mu nije smetalo da posle 32 minuta igre set okonča u svoju korist – 6:4.

Drugi set: Novak Đoković – Žil Miler 7:5

Ponovo je Miler set otvorio servisom, a baš kao i u prvom, opet je bio siguran – 0:1. Prilike za brejk u naredna dva gema nismo videli, pa je tako Luksemburžanin i dalje u prednosti – 1:2.

Dok se Miler uglavnom fokusira na servise, Nole i atraktivnim potezima oduševljava „Rod Lejver” arenu. Svojim drugim lobom na ovom meču izjednačio je na 2:2. Osim onog jednog brejka Novaka u prvom setu, Luksemburžanin poprilično lako osvaja gemove na svoj servis2:3. Ne da se ni Đoković, Žil još uvek nije imao prilike da dođe u situaciju da mu oduzme servis – 3:3.

U sedmom gemu Srbin je forhend dijagonalom došao do prilike za brejk, ali se izvukao Miler sa tri sjajne serve – 3:4. Ponovo je Novak odservirao siguran gem u drugom setu za novo izjednačenje – 4:4. Imao je Nole 0:30 u devetom gemu, no Žil je uspeo da prevaziđe probleme, te će sada srpski teniser servirati za ostanak u setu – 4:5.

Đoković je i dalje siguran na svoj servis – 5:5. Fantastičnu priliku imao je Novak na mreži za brejk u 11. gemu, ali je neshvatljivo reagovao i poslao lopticu u aut. Do kraja gema Nole je ipak uspeo da oduzme servis Luksemburžaninu, pa će servirati za osvajanje drugog seta – 6:5.

Novak je takve prilike retko kada u karijeri propustio, pa tako nije ni sada – 7:5.

Treći set: Novak Đoković – Žil Miler 7:5

I ovaj deo meča je započeo je kao i prethodna dva – odličnim servisima dvojice tenisera. Samim tim nismo ni bili u prilici da vidimo ni prilike za brejk – 2:3. Baš u tom petom gemu Nole je postigao jedan od lepših poena na turniru kada je iz punog trka proklizao i uspeo da pogodi protivnikovo polje iz više nego teške situacije.

Miler do sada nije imao prilika za brejk, a onda je u šestom gemu došao do čak četiri. Tri puta se Nole sjajnim udarcima izvlačio, jednom je Luksemburžanin pogrešio, a najbitnije od svega jeste to da je Đoković uspeo da ih spase – 3:3.

Nastavljena je odlična partija dvojice tenisera i u naredna dva gema, a brejka i dalje nema – 4:4. Deveti gem doneo je novu priliku za brejk srpskom teniseru, osmu na meču, ali se sada Luksemburžanin izvukao – 4:5.

Đoković na ovom meču servira mnogo bolje nego na prethodnim njegovim duelima na turniru, a to mu je i donelo novo izjednačenje – 5:5. Fantastičnom igrom Novak je došao do odličnih 15:40 i dve brejk lopte, ali baš tada je Miler popravio servis. No, kada je Srbin sjajno riternirao, a potom osvojio i viner, došao je trećeg brejka na meču i šanse da servira za meč – 6:5.

Ovakve prilike najbolji na svetu ne propušta, pa je tako Đoković zakazao duel sa Raonićem u četvrtfinalu Australijan opena.