Nova katastrofa crno-belih košarkaša, Turci ubedljivi u Pioniru! Partizan – Banvit 61:77

Košarkaši Partizana zabeležili su i drugi poraz u Evrokupu pošto ih je u Pioniru savladao turski Banvit sa 77:61 (19:18, 29:21, 14:11, 15:11).

Povratnički debi Milan Mačvan nikako neće pamtiti po dobrom jer je njegov Partizan doživeo peti poraz u nizu u svim takmičenjima.

Najefikasniji pojedinac u redovima Partizana bio je upravo Milan Mačvan koji je postigao 15 poena iako nije igrao tokom drugog dela utakmice. Mihajlo Andrić ubacio je 13 poena, Edo Murić 12.

Banvit je do pobede predvodio Vladimir Dragičević sa 20 poena, a pratio ga je Sami Mehija sa 13.

U narednom kolu Partizan NIS gostuje Hapoelu iz Jerusalima.

Najava i tok meča:

Crno-beli se nalaze u krizi jer su izgubili poslednja četiri meča, dok rival u Beograd stiže nakon pobede nad Galatasarajem.

Srpski šampion će u sredu ipak biti znatno jači nego prethodnih nedelja jer će svoj povratnički debi imati krilni centar Milan Mačvan. Partizan je u prvom kolu ubedljivo poražen od litvanskog Lijetuvos Ritasa, dok je Banvit savladao izraelski Hapoel Jerusalim.

 

Prva četvrtina – 18:19; Devet poena sjajnog Mačvana

Loptu je kroz obruč prvi probacio igrač gostiju Kandan, ali mu se vrlo brzo revanširao Mačvan sa slobodnih bacanja. Banvit je iz dva napada napravio seriju od 5:0, a Dragičević je već u 3. minutu pogodio za 2:9. Prve poene za Partizan iz igre postigao je novi/stari krilni centar, Milan Mačvan – 4:9.

Naziru se problemi za Partizan i u ovom meču, Turci su neočekivano došli do ubedljive prednosti – 4:13. I konačno se budi usnuli gigant iz Humske! Na krilima Murića i Mačvana crno-beli su napravili seriju od 6:0. Banvit je potom propustio napad, a Pionir je poskočio posle zakucavanja Gagića – 12:13.

Tada je tajm-aut zatražio trener gostiju, Zoran Lukić, a to im se i isplatilo. Opet je Banvit napravio seriju za 14:19. Ijao, kakvu je samo blokadu lupio Murić Dragičeviću, pa ovo je za TV špice. Milan Mačvan je potvrdio svoju klasu kada je na sekundu pre isteka prve četvrtine bio fauliran uz postignut koš – 18:19.

 

Druga četvrtina – 21:29; Loša odbrana crno-belih

Opet je bolje započeo četvrtinu gostujući tim serijom 6:2, a crno-beli su prvu trojku postigli tek iz šestog pokušaja preko Andrića za 23:25. Nakon što je Milutinov pogodio jedno bacanje, videli smo još jedno cepanje mrežice gostiju van linije 6,7524:28.

Gagić je svom timu doneo prvo izjednačenje za radost na licu navijača u Pioniru – 28:28. U naredna dva minuta viđena je egal utakmica u Pioniru, pa je na semaforu pisalo 32:32. Koncentracija je opala Partizanu i čini se da je to njihova najveća boljka ove sezone ljer su gosti za tili čas došli do 32:39.

Seriju gostiju prekinuo je Andrić svojom drugom ubačenom trojkom – 35:39. Gosti zaista fantastično šutiraju van linije 6,75 i crno-beli nikako ne uspevaju da odbrane taj šut sa distance. Posle koševa Kandana sa slobodnih bacanja gosti su poveli – 37:44. Pogotkom Vejseolua u poslednjim trenucima poluvremena, gosti su otišli na odmor sa ‘plus 9’ – 39:48.

Treća četvrtina – 11:14; Crno-beli priđu, pa potpuno stanu

Konačno je jednu deonicu bolje započeo domaći tim, Partizan je koševima Murića i Tepića napravio mini-seriju 4:0. Zanimljivo je da gosti ni iz trećeg napada u drugom poluvremenu nisu uspeli da upute šut ka košu crno-belih43:48.

Prve poene u trećoj četvrtini Banvit je psotigao preko Dejvisa posle skoro pet minuta igre – 45:50. Roulend je posle lakih poena iz brze kontre vratio prednost svom timu – 45:52. Propustio je Partizan veliku priliku da vrati neizvesnost ovom meču.

Neverovatno u koliku letargiju su upali crno-beli. Banvit nije toliko briljirao koliko lošu odbranu igra domaći tim. To je bilo dovoljno Turcima da se odmaknu na 15 poena razlike – 45:60. U kolikoj su agoniji bili Partizanovi igrači govori podatak da je Tepić promašio sva tri bacanja jer je bio fauliran pri šutu za tri poena.

Posle dužeg vremena koš je u utihnulom Pioniru postigao Mačvan, a sa zvukom sirene Andrić je bio precizan za tri poena – 50:62.

 

Četvrta četvrtina – 11:15; Vanja Marinković – svetlo na kraju tunela

Prosečni Dragićević blista na večerašnjem meču, a posle novih ubačenih zicera praktično je obezbedio pobedu svom timu – 50:68. Trening gostiju i dalje traje u Pioniru, sada je pogodio Veremenko – 50:70.

Vanja Marinković, tinejdžer iz redova beogradskog tima koji je rođen 1997. godine, pokazao je da se radi o velikom potencijalu kada je ubacio loptu u koš van linije 6,75. Bar je to jedna pozitivna stvar u ovoj večeri za zaborav crno-belih. Semafor je u 38. minutu pokazivao – 55:77.

Do kraja meča turski tim je lagano sačuvao vođstvo i ostvario je rutinsku pobedu u Pioniru.