Nova kazna za Vujoševića: Trener Partizana u kasu ABA lige mora da uplati 6.000 evra

Rukovodstvo ABA lige kaznilo je Duška Vujoševića sa 6.000 evra zbog izjava koje je izneo o vođstvu regionalnog takmičenja.

 

Vujošević je pre tri dana kažnjen istom sumom zbog svojih izjava o suđenju pred i posle utakmice poslednjeg kola protiv Budućnosti u Podgorici, kojima je, kako je naveo direktor lige Josip Bilić, naneta šteta i imidžu lige.

Ovoga puta, identičan razlog je naveden za novu kaznu, sve zbog izjava Vujoševića pred utakmicu prvog kola Superlige Srbije sa Konstantinom. Trener ‘crno-belih’ je tada istakao da čelnici ABA lige nisu sposobni da vode to takmičenje.

– Verujem da je komplikovano na prostoru bivše Jugoslavije organizovati takmičenje, ali ne vidim s njihove strane nikakav napor da se izbegnu predrasude i postave najkorektnije sudije. Jesam za regionalno takmičenje, ali ovu ligu vodi grupa privatnika sumnjivog morala – rekao je, između ostalog, Vujošević tada.

Partizan je u poslednjem kolu poražen od Budućnosti, pa će se u polufinalu ABA lige sastati sa Crvenom zvezdom, a ta serija počinje 14. aprila.