Nova pobeda Toronta, tripl dabl Hardena za trijumf Hjustona

NBA
Beta

Košarkaši Toronta pobedili su noćas na svom terenu Los Andjeles Kliperse sa 112:94 i ostvarili osmu uzastopnu pobedu u NBA ligi.

 

Kajl Lori bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom, Jonas Valančijunas postigao je 20 poena uz osam skokova, dok su po 18 poena dodali Demar Derozan i Terens Ros.

Reptorsi su pobedili Kliperse četvrti put uzastopno i tako dobili seriju protiv njih, a prvi put u istoriji franšize u istoj sezoni dobili su serije protiv dve ekipe iz Los Anđelesa, pošto su ove sezone oba puta pobedili i Lejkerse.

Niz od osam pobeda Reptorsa je drugi najduži u istoriji franšize, posle onog iz sezone 2001-2002, kada je ekipa ostvarila devet uzastopnih pobeda.

U ekipi Los Anđeles Klipersa najefikasniji je bio Kris Pol sa 23 poena i 11 asistencija, Džej Džej Redik postigao je 17 poena, a Deandre Džordan 15 poena i 13 skokova.

Hjuston je na domaćem terenu pobedio Dalas sa 115:104, predvodjen Džejmsom Hardenom, koji je ostvario “tripl dabl” učinak od 23 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Najefikasniji je bio Trevor Ariza sa 29 poena, Džoš Smit dodao je 16, a Kori Bruer 13 poena.

Roketsi su u poslednju četvrtinu ušli zaostatkom od jednog poena, ali su serijom 14:4 i “trojkama” Arize, Džejsona Terija i Smita poveli sa 98:89 i time “prelomili” utakmicu.

U ekipi Dalasa, koja je pretrpela drugi uzastopni poraz, Čendler Parson postigao je 31 poen i imao je šest skokova i tri asistencije. Dirk Novicki postigao je 19 poena, a Rejmond Felton 16.

Bruklin je kao domaćin pobedio Oklahomu sa 116:106 i prekinuo njen niz od sedam pobeda. Bruk Lopes predvodio je Netse do pobede sa 31 poenom i 10 skokova. U pobedničkom timu, koji je vodio od početka utakmice, svaki igrač se upisao među strelce, Bojan Bogdanović postigao je 18, a Tadeus Jang 14 poena i 14 skokova. Oklahoma je izgubila tek peti put u poslednjih 27 utakmica a najefikasniji je bio Kevin Durent sa 32 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Dobru partiju prikazao je i Rasel Vestbruk, koji je utakmicu završio sa 27 poena, 11 skokova i sedam asistencija.

Boston je pobedio Filadelfiju sa 112:92 i ostvario petu pobedu u poslednjih sedam utakmica. Ajzea Tomas i Dže Krauder predvodili su Seltikse sa po 20 poena, Ejveri Bredli dodao je 19 poena a Markus Smit 16.

Robert Kovington je sa 25 poena i osam skokova bio najefikasniji u ekipi Filadelfije, koja je izgubila 39. utakmicu u sezoni. Utakmica je prethodno trebalo da se odigra u subotu, ali je zbog nevremena i zatvorenog aerodroma u Filadelfiji, odložena za jedan dan.