NOVA ŠANSA VEĆ DANAS: Grbićevi izabranici izgubili na startu završnog turnira Svetske lige!

Nikola Grbić
printcreen/youtube

Izabranici Nikole Grbića izgubili na startu završnog turnira Svetske lige. Novu priliku da uđu u polufinale imaće za manje od 24 časa.

 

Za početak – poraz.

Najbolji srpski odbojkaši zaigrali su u Kuritibi na početku Fajnal siksa Svetske lige i na otvorenom stadionu, po niskoj temperaturi, doživeli neuspeh, koji će morati da se brzo izbriše iz pamćenja.

Posle dva časa i sedam minuta igre u Brazilu:

SRBIJA – SAD 1:3 (22:25, 23:25, 25:19, 22:25)

Izabranici Nikole Grbića, aktuelni branioci titule, imaće novu šansu da se plasiraju među najbolje četiri ekipe u četvrtak od 22.40 časova (TV Arena sport), u duelu protiv Francuske, aktuelnog evropskog šampiona.

Srbi će igrati polufinale ako savladaju “trikolore” rezultatom 3:0 ili 3:1.

Nažalost, žaliće naši odbojkaši zbog večerašnjeg poraza, a možda i više zbog ispuštene šanse u drugom setu, u kojem su imali prednost 23:20 i serijom poena rivala ispustili i to vođstvo i izjednačenje u setovima.

U narednom setu, Grbićevi izabranici produžili su meč za još jedan segment, ali više od toga nisu mogli, jer su Amerikanci ponovo u odlučujućim momentima četvrtog seta bili smireniji. Posebno se istakao Tejlor Sender, koji je u tom delu meča osvojio skoro polovinu poena svog tima.

Amerikanci su počeli učešće na završnom turniru porazom od Francuske, ali su večeras dovoljnom pobedom 3:1 definitivno ušli u polufinale, gde su već svoje mesto izborili Kanađani. Ko će im se pridružiti u borbi za trofej i ček na milion dolara znaćemo sutra, jer je u drugoj grupi u igri i Rusija, kojoj će za prolaz biti potrebna pobeda nad Brazilom 3:0.