Nova tužba zakucala na vrata ‘Marakane’: Zvezda ima rok do 12. februara da isplati 240.000 evra!

Na stadion „Rajko Mitić” tužbe nastavljaju da pristižu kao na traci, a nova stranka koja je „stala u red” je bivši klub Natanijela Asamoe.

Napadač iz Gane stigao je u Crvenu zvezdu 2012. godine i postpisao trogodišnji ugovor, ali je samo 14 mečeva i jedan gol kasnije napustio Beograd.

Klub iz Gane Asanti Kozoku žalio se Svetskog fudbalskoj federaciji (FIFA), a posle presude u njegovu korist, šampion Srbije ima rok do 12. februara da isplati 240.000 evra, koliko je bilo dogovoreno obeštećenje.

Asamoa se posle epizode u Srbiji vratio u domovinu, a trenutno nastupa za Medamu iz Tarkve.

Samo ove nedelje u Zvezdu su prispele tri tužbe. Najpre se za naplatu zarađenog novca preko suda odlučio Robert Prosinečki, član najbolje generacije kluba, a zatim i trener prošlogodišnjeg šampionskog tima – Slaviša Stojanović.

Crveno-beli, između ostalog, imaju dugovanja i prema bivšim kapitenima Nenadu Milijašu i Bobanu Bajkoviću, a načelan dogovor da neće tužiti klub ukoliko se budu poštovali rokovi, ali je to delikatno od strane Crvene zvezde.

Neki igrači koji su karijere nastavili u Evropi po nekoliko puta su pored dobijenih presuda prolongirali isplate. Poslednji u nizu su Luka Milivojević (Olimpijakos – 100.000 evra) i Nikola Maksimović (70.000 evra).