Novak bez većih problema do četvrtfinala Dubaija

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Dubaiju, pošto je savladao Roberto-Bautistu Ahuta sa 6:1, 6:3 za 59 minuta igre.

Za razliku od meča sa Istominom, kada je bilo blagih padova u igri, Novak je sada odigrao skoro savršen meč i posao je završio za 59 minuta igre.

Novak je imao 22 vinera i 20 grešaka, dok je Španac upisao 3 direktna poena i 16 neiznuđenih grešaka.

Novak je motivisano izašao na teren, osvojio je prvi gem bez izgubljenog poena, a zatim je odmah napravio brejk. Srpski teniser hvatao je loptice u penjanju, videlo se da je u pravom ritmu i to je rezultovalo greškama rivala. Još nekoliko dobrih servisa i jedan snažan forhend, pa je Novak poveo sa 3:0.

Kada igra na tako visokom nivou, Đokoviću retko ko može da parira, pa je srpski teniser napravio još jedan brejk. Usledilo je kraće opuštanje, ali Novak je spasao brejk loptu i poveo sa 5:0.

Španac je osvojio jedan gem, ali Novak je nastavio gde je stao i osvojio je prvi set sa 6:1.

Bautista-Ahut bolje se držao u drugom setu, uspeo je da očuva svoj servis do 2:2, ali je onda Novak ponovo podigao nivo igre, došao do dve vezane brejk šanse, a realizovao je već prvu snažnom forhend paralelom.

Đoković je napravio još jedan brejk i poveo sa 5:2, usledilo je malo opuštanje, pa je rival vratio jedan brejk, ali više od toga nije moglo – 6:1, 6:3.

Njegov sledeći rival biće Mihail Južni, koji je sa 6:1, 7:6 pobedio Britanca Džejmsa Vorda. Rus je Novaku tradicionalno neugodan protivnik, srpski teniser vodi sa 6-3 u pobedama, ali je i u porazima 31-godišnji Miša znao da namuči Đokovića.

Prošle godine su igrali dva puta – Novak je u Monte Karlu slavio sa 4:6, 6:1, 6:4, a na US openu je bilo 6:3, 6:2, 3:6, 6:0.