Novak brzinski savladao Španca i plasirao se u četvrtfinale

novak djokovic
beta

Novak Đoković plasirao se u četvrtinu fiinala Mastersa u Madridu.

 

Uvodna dva gema nisu nam donela apsolutno nikakva uzbuđenja, pošto su oba tenisera bila izuzetno sigruna prilikom svojih servisa. Nešto kvalitetniji tenis gledali smo u naredna dva, ali, uprkos tome što su i Novak i Roberto uspeli da stignu do đusa, brejk lopti nije bilo – 2:2.

Prvu priliku da rivalu oduzme servis imao je Đoković, dobro je odigrao poen, ali je Agut na kraju ipak smečom sprečio rivala u njegovoj nameri. Međutim, bilo je evidentno da je najbolji sportista planete podigao nivo svoje igre, a ni to nije bilo dovoljno da se ‘slomi’ borbeni Španac. Do kraja gema spasao je još dve brejk prilike protivnika, ali kod četvrte nije imao ni najmanje šanse posle savršene forhend dijagonale Novaka – 3:2.

Usledio je gem bez izgubljenog poena za našeg asa, a zatim i još jedan za novi brejk i dolazak na svega gem od vođstva u setovima. Pokušao je Agut da prolongira neminovno, stigao je do još jedno izjednačenja, ali je Đoković onda veza dva veoma dobra poena i potpuno zasluženo poveo u setovima – 6:2.

Drugi deo igre takođe je počeo sa oba sigurna servisa s obe strane, ali smo ovoga puta dosta manje čekali da brejk. Već u trećem gemu Đoković je iskoristio prvu šansu i poveo – 2:1.

Do kraja susreta gledali smo fenomenalnu igru prvog igrača sveta, koji je iz svih pozicija pogađao vinere. Ubrzo je poveo sa 3:1, potom napravio novi brejk, da bi posle svega 27 minuta igre Novak obezbedio plasman u četvrtinu finala – 6:1