NOVAK DOČEKAO DMITROVA NA AERODROMU: Evo šta je PRVO INTERESOVALO Bugarina nakon što je sleteo u Beograd (FOTO)

Zvezda „belog sporta“ Bugarin Grigor Dimitrov doputovao je juče popodne u Beograd, uoči humanitarnog događaja „Adria Tour“ koji se u našem glavnom gradu održava od 12. do 14. juna. Nekada trećeg tenisera sveta na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao je Novak Đoković, zajedno sa Đorđem Đokovićem, direktorom „Adria Tour“ turnira.

Promo/Srđan Stevanović

Avion iz Ciriha redovnom linijom stigao je nešto posle 17 časova, a Dimitrov je među poslednjima izašao na dolazni terminal, u društvu trenera Kristijana Groha, sa kojima sarađuje od decembra prošle godine.

Usledio je srdačan pozdrav sa Đokovićima, a teniseri su strpljivo odgovarali na upite ljubitelja sporta za fotografisanje i autograme.

Među prvim stvarima koje su zanimale Dimitrova je pitanje da li su maske obavezne ili ne, odnosno kakva je situacija u Srbiji u vezi sa borbom protiv virusa.

– Grigor je protekli period proveo u Americi, odakle je i došao danas u Srbiju. U SAD su znatno rigoroznije mere nego kod nas u ovom trenutku, i to ga je obradovalo, jer će moći lakše da se adaptira na novu sredinu i krene sa pripremama za početak turnira – rekao je Đorđe Đoković.

Promo/Srđan Stevanović

Prvi čovek „Adria Tour“ poručio je da je zadovoljan činjenicom što će domaća publika, ali i milioni gledalaca preko malih ekrana, moći da uživaju u potezima jednog takvog majstora tenisa.

– Hvala Dimitrovu što se odazvao pozivu da bude deo jedne ovakve humanitarne priče, koja je suština našeg događaja. Privilegija je imati takvog šampiona u Beogradu, a podsetio bih da je reč o igraču koji je u karijeri osvojio osam ATP titula, uključujući i završni ATP masters 2017. godine – dodao je Đoković.

„Adria Tour“ počinje u petak, kada od 12 časova kreće meč ženskog finala TSS Tour, nakon čega sledi muško finale, odakle će pobednik steći pravo igranja u grupama za vikend.

Od 14 do 16 sati za najmlađe posetioce biće održan „Kids Day“ u organizaciji Novak Đoković Fondacije, partnera događaja. Preko 100 dečaka i devojčica biće u prilici da se upoznaju sa različitim sportovima i na taj način će se zabaviti, ali i razviti motoričke, psihološke i socijalne sposobnosti.

U 16 časova počinje ceremonija otvaranja, a zatim se igraju egzibicioni mečevi u miks dublu i muškom dublu. Potom se održava žreb, uz prateći program, sa raznim iznenađenjima za publiku.

Organizator je uputio molbu svim posetiocima da na mečeve „Adria Tour“ za vikend dođu u vreme koje je naznačeno na ulaznicama, kako bi blagovremeno prošli sve procedure i zauzeli svoja mesta na tribinama, a u skladu sa zdravstvenim procedurama.

Prvi meč u subotu 13. juna počinje od 14 časova, dok teniseri izlaze na teren u večernjem terminu od 19 časova. U nedelju, 14. juna, prvi meč se igra od 14 sati, a finale je na programu od 20 sati.loading...