Novak Đoković: Devedeset posto sam siguran u svoje učešće na Rolan Garosu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je 95 odsto siguran da će igrati na turniru u Rimu, da se oseća dobro i da je spreman za nastavak sezone.

– Danas sam imao jači trening u odnosu na poslednjih pet-šest dana, a poslednjih sedam do 10 dana treniram bez bolova… Čeka me još jedno snimanje, ali sam 95 odsto siguran da ću igrati u Rimu. Treniram bez bolova, visokim intezitetom… Radim sve ono što me čeka na mečevima. Ruka se odmorila i osećam se pozitivno oko zgloba i spreman sam za naredni period –, rekao je Đoković novinarima na terenu teniskog kluba Partizan u Beogradu. Đoković je povredio zglob na turniru u Monte Karlu, gde je u polufinalu izgubio od Rodžera Federera, a tokom tog meča zglob mu je bio bandažiran.

On je zbog te povrede odlučio da se povuče sa Mastersa u Madridu, koji se igra ove nedelje. – Pred Madrid nisam imao velike bolove ali mi je lekarska služba i moja i ona sa turnira rekla da bi postojao veliki rizik da ugrozim i Rolan Garos i Vimbldon, da sam igrao u Madridu –, rekao je on. Drugi teniser sveta se u Beogradu oporavlja i priprema za turnir u Rimu. – Obično se pripremam u Monte Karlu, ali sam sada rešio da dođem u Beograd da vidim porodicu i da obiđem moj teniski klub Partizan.

Ovo je teren na kome sam odrastao i za nastavak sezone svakako mnogo znači kada čovek obiđe svoje korene –, rekao je Đoković. Đoković je rekao da ove sezone nije igrao mnogo mečeva na šljaci i da očekuje da će možda imati malo teškoća u prvom meču na turniru u Rimu, koji počinje u nedelju. –Sa pozitivne strane, imaću svežinu i fizičku i psihičku što sam proveo nedelju bez mečeva, ali fale mi mečevi na šljaci, mislim da će mi trebati malo vremena da se u prvom meču u Rimu priviknem na podlogu –, rekao je on. Istakao je da će na predstojećem Mastersu u Rimu i na grend slem turniru na Rolan Garosu uz njega biti novi trener Boris Beker i stari Marjan Vajda. – Govorio sam mnogo puta da je Marjan za mene mnogo više od trenera… On sada želi više da se posveti porodici i posle 35 godina se verovatno malo zasitio. Sada je u toku tranzicija gde je Beker prvi trener a Vajda drugi. Zato je bitno da obojica što više vremena provedu sa mnom. Tako će biti i u Rimu i na Rolan Garosu. Bićemo svi zajedno –, rekao je Đoković. Drugi teniser sveta rekao je da je prvo mesto na ATP listi i dalje cilj, ali da je svestan da je to posledica dobrih igara. Istakao je da su mu prioriteti da sačuva zdravlje i da na terenu pruži maksimum, kao i da „svi znaju” koliko želi trofej Rolan Garosa. Đoković je ocenio da se Švajcarac Stanislas Vavrinka priključio „velikoj četvorci” i da je ušao u najuži krug kandidata za trofeje.

– Vavrinka je dokazao da je sazreo, da nema više problema kojih je imao ranije i da je uvek u toj najužoj grupi favorita. Što se tiče Rolan Garosa, (Rafael )Nadal je favorit broj jedan, nema tu nikakve priče, a porazi iz Barselone i Monte Karla ne moraju ništa da znače –, rekao je on.

–Ali, pre Rolan Garosa sledi Rim i želim da se koncentrišem na taj turnir–, dodao je Đoković. Deo medija je pitao Đokovića o porodičnoj situaciji, odnosno tome što će postati otac, a reprezentativac Srbije rekao je da ne očekuje da će se stvari mnogo menjati što se tiče tenisa, osim da će se truditi da bude bliže porodici.