Novak Đoković dobio ulicu

Grupa meštana sela nadomak Kraljeva samoinicijativno je ulicu u kojoj živi nazvala imenom Đokovića i to vidno i 'propisno' obeležila.

Grupa meštana sela Žiča sa periferije Kraljeva, predvođena Dejanom Dimitrijevićem, velikim poštovaocem našeg teniskog asa, samoinicijativno je ulicu u kojoj živi nazvala imenom Novaka Đokovića i to vidno i „propisno” obeležila.

– Neko će reći da Novak zaslužuje mnogo više od našeg sokaka – trg ili bulevar. I zaslužuje, nego šta, ali mi smo hteli da budemo prvi u zemlji koji će legendarnom asu, za života, i na ovaj način izraziti zahvalnost i priznanje za sve što je kao vrhunski sportista učinio za Srbiju i sve nas – otresito govori Dejan koji je, kao vrstan limar, sam napravio, ofarbao i na uličnoj banderi okačio tablu sa natpisom „Ulica Novaka Đokovića”, koja naprosto mami poglede meštana, pa i slučajnih prolaznika.

Ulica je, dva kilometra dužine i oko 300 domaćinstava jedna je od najvećih u selu. Samo duž ta dva kilometra „Novakove ulice” živi više od hiljadu ljudi, dok celo selo koje se, inače, diči istoimenim manastirom kao stožerom srpske duhovnosti, kulture i tradicije, ima oko 7.000 žitelja.

Zbog svega toga Dejan i ostali Žičani rzmišljaju da ovih dana lokalnim vlastima dostave i pismeni zahtev da njihova ulica – i zvanično ponese ime legende srpskog i svetskog tenisa.