Novak Đoković počinje POHOD NA INDIJAN VELS: “Ja sam vuk koji ide uzbrdo i gladan sam!”

Novak Djokovic
printscreen

Ne obazire se na konstantne priče o njegovoj kilaži i slaboj formi.

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković započinje odbranu titule na Indijan Velsu, prvom Mastersu sezone, ali se nalazi u periodu karijere kada ne ide sve po planu. Posle petogodišnje dominacije usledio je pad, posle čega je izgubio prvo mesto na svetu, a sada pokušava da se vrati u formu koja ga je krasila kada je bio na vrhuncu. 

U međuvremenu je izgubio na kilaži, mnogi to vezuju za novi način ishrane. Svima je kristalno jasno je da postoji pad forme, ali je Srbin ubeđen da će od ovog takmičenja uspeti da se vrati na pobednički kolosek i da će stvari krenuti boljim tokom.

– Generalno, gledam sebe trenutno iz bolje perspektive nego što je bio slučaj na kraju prethodne sezone, sada sam drugačiji igrač. Osećam se mnogo bolje, svežije, radujem se takmičenjima i imam sve više samopouzdanja na terenu – kaže Đoković i dodaje kako je ostao veran svojim rutinama za koje kaže da donose rezultate:

– Ne stajem na vagu toliko često. Moja kilaža konstantno varira, verovatno da sada imam manje nego prošle godine. Ali to ništa ne znači, napravio sam odličnu ravnotežu dinamike, brzine i snage. Osećam se dovoljno snažno. Mnogo je važno da ste spremni u svim fizičkim elementima.

Žreb u Indijan Velsu nije bio na njegovoj strani, pogotovo kada se uzme u obzir da su pored njega u istoj četvrtini Nadal, Federer, Del Potro, Kirjos, Zverev…

Nisam imao mnogo takvih žrebova u karijeri, neverovatno je videti toliko dobrih igrača u istoj četvrtini. Ali, tako je kako je, Rodžer i Rafa se polako penju na rang-listi, pogotovo Federer koji nije igrao u drugom delu prošle sezone. Osvojio je Australijan open i vratio se među najboljih 10. Videćemo šta će se dešavati u prvih četiri-pet dana takmičenja, već sada imamo neke jake mečeve – kaže Novak koji je poslednji put na ovom takmičenju izgubio pre četiri godine, u polufinalu od Huana Martina Del Potra.

Mediji u Kaliforniji su podsetili Novaka na jednu izreku pre nego što je prošle godine peti put osvojio Indijan Vels, a ona glasi: “Mnogo je lakše za vuka koji trči uz brdo, jer je gladniji od vuka koji stoji na vrhu brda”.

Izgleda da sam ja sada jedan od tih vukova koji idu uzbrdo i gladan sam – rekao je uz osmeh Novak Đoković, prenose “Novosti”.