Novak Đoković: Predstoji težak meč protiv Gulbisa

Novak Đoković rekao je posle pobede nad Milošem Raonićem da je bilo veoma komplikovano zaustaviti protivnikov razorni servis.

Đoković je savladao Raonića sa 7:5, 7:6 (7:5), 6:4 i plasirao se u polufinale Rolan Garosa nakon skoro dva i po sata igre.

– Bilo je veoma komplikovano ukrotiti njegov servis, koji je toliko precizan i moćan. Ipak, uspeo sam i zaista sam srećan. Za mene je bilo vazno da zadržim koncentraciju, njegovi udarci bili su nepredvidivi – izjavio je Đoković.

On je dodao da je “sačuvao stabilnost i ostao mentalno jak”.

– To je za mene bilo najbitnije. Oduševljen sam plasmanom u polufinale – rekao je Đoković, koji je izborio svoje šesto polufinale na Rolan Garosu, jedinom Gren slemu koji do sada nije osvojio.

U borbi za finale drugi teniser sveta igra protiv Letonca Ernestsa Gulbisa, koji je priredio iznenađenje lako savladavši Čeha Tomaša Berdiha u tri seta (6:3, 6:2, 6:4).

– Gulbis je ovde pobedio Federera i Berdiha, to dovoljno govori o njegovim kvalitetima. Trenutno igra svoj najbolji tenis, biće to veoma težak i neizvestan meč – kazao je Đoković.

Letonac trenutno zauzima 17. mesto na ATP listi, a Djoković je dobio četiri od dosadašnjih pet medjusobnih duela.

Novi okršaj izmedju Đokovića i Gulbisa na programu je u petak.