Novak Đoković se plasirao u treće kolo turnira u Šangaju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira u Šangaju, pošto je savladao mladog Dominika Tima sa 6:3, 6:4.

Tok meča:

Novak je u prvom gemu od 15:30 stigao do vođstva, a u drugom je Tim uz dve duple greške propustio 40:0, ali je ipak osvojio gem (1:1). Nakon što je Đoković lako osvojio idući gem, u sledeća dva gema i Novak i Tim imali su po 15:30, ali nisu došli do brejka, pa je srpski teniser vodio sa 3:2.

Prvu brejk loptu imao je Đoković pri vođstvu 3:2, kada je Tim promašio lagan volej forhendom. Međutim, u sledećem poenu smestio je insajd-aut forhend na samu liniju, usledio je dobar volej, a uskoro i gem – 3:3.

Ono što nije tada, Novak je uradio u osmom gemu – Tim je igrao vrlo agresivno, spasao je još tri brejk lopte, ali je na četvrtoj Đoković dočekao grešku i poveo sa 5:3. Tada je set bio rešen, Đoković sledeći gem osvaja bez izgubljenog poena za 1-0 u setovima (6:3).

Već na startu drugog seta Novak je preciznom forhend paralelom stvorio brejk šansu, koju je odmah i realizovao (1:0). Imao je Novak priliku da prelomi meč u trećem gemu, kada je odličnim pasingom i još boljim forhendom došao do dve vezane brejk lopte. Međutim, Tim dobija nadmudrivanje na mreži, a zatim i još tri poena za smanjenje na 2:1.

Posle toga je Austrijanac počeo da preti na Đokovićev servis – prvu je propustio 0:30, a na 3:2 je sjajnom bekhend paralelom došao do brejk lopte. Pokušao je istim udarcem i u narednom poenu, ali je promašio, da bi Novak dobrim forhendom preokrenuo i ubrzo došao do gema (4:2).