Novak Fondacija: Počeli radovi na adaptaciji i opremanju ‘Školice života’ u selu Oblačina

Zahvaljujući saradnji Fondacije Novak Đoković i Opštine Merošina započeti su radovi na adaptaciji i opremanju Školice života u okviru Osnovne škole „Jastrebački partizani”, u selu Oblačina.

Radovi će trajati naredne tri nedelje i ukoliko sve bude završeno u planiranom roku, od druge polovine septembra predškolci i njihovi mlađi drugari družiće se u novom prostoru.

Gorana Džudža Jakovljević, prodžekt menadžer Fondacije, istakla je ovim povodom da u okviru projekta „Školice života – zajedno za detinjstvo”, Fondacija i opština Merošina ulažu dva miliona dinara u stvaranje boljih uslova za 60 mališana.

– Drago nam je da će uskoro deca iz Oblačine i okolnih naselja u Merošini, imati priliku da se uključe u vaspitno obrazovni program i uživaju sa svojim vršnjacima u adaptiranom prostoru škole. Adaptacija i opremanje prostora biće pomognuta i sredstvima prikupljenim na Uskršnjoj aukciji umetničkih, čokoladnih jaja, održanoj u aprilu ove godine – rekla je Džudža Jakovljević

U okviru prostora škole „Jastrebački partizani” započeto je rušenje i demontaža postojećih zidova, a potom sledi postavljanje podova, obrada zidova, plafona i stolarije. Kako bi se ispunili i svi propisani zahtevi vezani za boravak dece ranog uzrasta, predviđeni su i obavezni elektro radovi, radovi na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama, kao i ugradnja kotla i postavljanje radijatora.

Obezbeđena su i sredstva za postavljanje sprava u dvorištu škole, poput, penjalica, tobogana i ljuljaški.

Fondacija „Novak Đoković” projekat „Školice života – zajedno za detinjstvo” realizuje u saradnji sa CIP-Centrom za interaktivnu pedagogiju, koji je implementacioni partner na projektu.