Novak imao sreće na žrebu, bez ozbiljnije prepreke do osmine finala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković dobio je povoljan žreb za turniru u Indijan Velsu – u prvoj rundi je slobodan, a u drugoj ga čeka pobednik meča između Haneskua i kvalifikanta.

U trećem kolu čekaće ga levoruki Francuz Adrijan Manarino ili Hrvat Ivan Dodig.

Eventualni Novakovi protivnici u osmini finala jesu Tomi Robredo ili Čilić, u četvrtfinalu potencijalni rivali su mu Conga i Del Potro, a u polufinalu su to Gaske i Berdih.

U suprotnoj polovini žreba od Đokovića nalaze se Nadal, Mari, Vavrinka i Federer, pa srpski teniser pre finala ne može da igra sa njima.

Đoković je Haneskua dobio u svih šest međusobnih okršaja, ni Manarino ili Dodig ne bi trebalo da predstavljaju problem, mada Hrvat zna da odigra nadahnuto s vremena na vreme.

Ipak, prvi ozbiljniji test dolazi u osmini finala – Marin Čilić je ove sezone već osvojio dve titule i dobro mu ide pod vođstvom Gorana Ivaniševića, a ni Robredo nije naivan suparnik. Španca je Novak dobio u pet od šest međusobnih okršaja, a poslednji put igrali su još 2009. godine.

Conga je uvek opasan protivnik, ali treba reći da on nije baš u najboljoj formi ove sezone, dok je Del Potro potvrdio nastup uprkos novim problemima sa ručnim zglobom.

Rišar Gaske i Tomaš Berdih igrači su sa kojima Novak tradicionalno uspeva da izađe na kraj i svakako su bolja opcija od Federera, Vavrinke ili Marija.