Povreda koja muči našeg najvećeg tenisera uticala je na njegove igre tokom poslednjih godinu dana, ali i pored zdravstvenih problema Novak nalazi snagu da i dalje bude u vrhu svetskog tenisa.

 

Đoković se pobedom protiv Huanmea Munara plasirao u treće kolo Rolan Garosa, a po završetku susreta izjavio je da su pred njim mnogo veća iskušenja od povrede koja ga več dugo muči.

– Sve je to individualna perspektiva – može biti veoma teško i može biti veoma lako. Nema šanse da sedim ovde i govorim koliko je teško, kada postoje ljudi koji umiru od gladi širom sveta – nema svrhe govoriti o tome – kazao je Đoković i da kako ne želi više da govori o zdravstvenim problemima:

– Kao sportista morate da se suočavate sa, rekao bih, takvim izazovima i da ih prevazilazite. Da li ću u tome uspeti pitanje je rada, nekada sreće i okolnosti u kojima se nalazim. Ne volim više da govorim o tome šta je teško, a šta nije. Život je sjajan – rekao je Novak.

Đoković se u narednom kolu sastaje sa Špancem Robertom Bautisa Agutom, koji je u tri seta bio bolji od Santijaga Hiralda iz Kolumbije.



loading...