Novak okončao saradnju sa legendarnim trenerom: “Uvek će biti deo moje porodice”

Najbolji srpski tenisr Novak Đoković potvrdio je da Marjan Vajda nije više deo njegovog trenerskog tima i zahvalio mu se na svemu što je učinio za njega u prethodnih 15 godina.

Foto: screenshot/youtube.com/BBC Now

Slovački stručnjak više od petnaest godina bio je jedan od ključnih ljudi u Novakovoj teniskoj karijeri i u životu, a objavljeno je da su raskinuli saradnju.

– Marjan je bio uz mene tokom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli neke neverovatne stvari i veoma sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i posvećenosti tokom proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvek biti deo moje porodice i ne mogu dovoljno da mu se zahvalim za sve što je uradio za mene – poručio je Đoković putem svog zvaničnog sajta.

Kako se navodi, Đoković i Vajda su se dogovorili da okončaju saradnju još prošle godine, nakon turnira u Torinu.

Vajda je kao trener imao jednu od ključnih uloga u Novakovom timu i dao je veliki doprinos tome da Đoković osvoji 20 grend slem titula. Novak je u tom periodu ostvario rekord – proveo je 361 nedelju na prvom mestu ATP liste.

Od 2019. godine Marjanu se u stručnom štabu pridružio Goran Ivanišević, koji takođe ima veoma važnu ulogu u timu i i koji će nastaviti da radi sa Novakom.

Vajda je izjavio da je tokom zajedničkog rada sa Novakom imao sreću da ga gleda kako se oblikuje u igrača kakav je danas.

– Pamtiću našu saradnju sa ogromnim ponosom i veoma sam zahvalan na uspehu koji smo ostvarili. Ostajem Novakova najveća podrška na terenu i van njega i radujem se novim izazovima – izjavio je Vajda.