Novak pobedom otvorio sezonu na šljaci, Srbin bolji od Španca! Đoković – Ramos 6:1, 6:4

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Alberta Ramosa sa 6:1, 6:4 u drugom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Monte Karlu.

 

Ovo je Novaku bio prvi meč u 2015. godini na zemljanim terenima i prvi trijumf.

Pre današnjeg sureta, sa levorukim Špancem Đoković je do sada igrao samo jednom, nedavno je u Indijan Velsu slavio sa 7:5, 6:3.

U prvom setu srpski teniser od starta je preuzeo inicijativu i sa različitim varijacijama udaraca je rutinski došao do pobede od 6:1.

U nastavku meča razigrao se i Španac, a Novakov ritam igre je opao. Sve do rezultata 2:3 nije bilo prilika za brejk, kada je sudija svirao pauzu da bi se osvežio teren. To je očigledno više prijalo prvom na svetu, vezao je tri gema i rutinski prviveo meč kraju.

Đoković će u trećoj rundi igrati sa boljim iz duela Tomić – Hajder-Maurer.

Najava i tok meča:

Ramos-Vinoljas je u ponedeljak u prvom kolu turnira u Monte Karlu savladao Robina Hasea iz Holandije sa 2:0, po setovima 6:1, 6:1. 

Najbolji teniser sveta je bio slobodan u prvom kolu, a protivnika u drugom kolu je dobio na potpuno nesvakidašnji način.

Đoković je, prema žrebu, u drugom kolu čekao boljeg iz duela Španca Nikola Almagra i kvalifikanta. Almagro se, međutim, zbog povrede povukao s turnira i na njegovo mesto je kao „laki luzer” upao Denis Istomin, ali je i Kazahstanac zbog povrede odustao od daljeg takmičenja.

Prvi set: Novak Đoković – Albert Ramos 6:1

Bez isuviše mučenja Srbin je došao do uvodnog gema u meču na svoj servis – 1:0. Već u narednom gemu Novak je napravio brejk, doduše iz četvrte prilike, ali rezultat na semaforu je već 2:0. Našeg igrača za sada služi servis o čemu govori i to da je u svoja dva servis gema odigrao devet poena – 3:0.

Sve je išlo glatko po zemljanoj podlozi za najboljeg na svetu, i u sledećem gemu na servis rivala Novak je napravio brejk ponovo iskoristivši četvrtu brejk loptu – posle drop šota usledio je Đokovićev lob, a onda i smeč kojim je poen okončan – 4:0. Zanimljivo je da je neočekivano Španac oduzeo servis Đokoviću u petom gemu, ali je uzvratio prvi na svetu već u narednom – 5:1.

Dileme u ovom setu koji je trajao nije bilo, a Novak ga je rešio u svoju korist posle 37 minuta – 6:1.

 

Drugi set: Novak Đoković – Albert Ramos 6:4

Nastavak meča protekao je u malo mirnijoj atmosferi, naročito kada je Novakova igra u pitanju. Samim tim, nije bilo ni brejkova u uvodna tri gema – 1:2.

Čudna situacija u četvrtom gemu. Vodio je Srbin sa 40:0, apsolutno je dominirao, ali je potom nenadano prepustio Špancu da dođe do izjednačenja (40:40). Srećom, posle nekoliko ”đuseva” Novak je došao do 2:2. Dobio je Ramos naredni gem (2:3) i onda je došlo do kraće pauze uz dogovor sa sudijom kako bi se teren poprskao i osvežio.

Pauza je očigledno više prijala Đokoviću pošto je vezao dva gema i preokrenuo rezultat na 4:3. Potvrdio je brejk naš teniser as udarcem, tako da će Ramos servirati za ostanak u meču – 5:3.

Do kraja je srpski teniser rutinskii sačuvao prednost i ostvario je pobedu za 86 minuta igre.