Novak preko Francuza do četvrtfinala Vimbldona i duela sa Čilićem! Đoković – Conga 6:3, 6:4, 7:6

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u osmini finala Vimbldona pobedio je Žoa-Vilfreda Congu sa 6:3, 6:4, 7:6. U narednom kolu protivnik mu je Marin Čilić iz Hrvatske.

Srbin je tako došao do devete uzastopne pobede nad Congom. Đokoviću i Francuzu ovo je bio 18. međusobni duel, a Srbin sada vodi u pobedama sa 13-5. Pre ovog meča, poslednji put su odmerili snage na Rolan Garosu, a Novak je bio poprilično ubedljiv i slavio je sa 6:1, 6:4, 6:1.

Najava i tok meča:

Žo-Volfred Conga rođen je aprila meseca 1985. godine, a trenutno se nalazi na 17. poziciji ATP liste. U karijeri je osvojio deset turnira.

Pobednik ovog duela u četvrtfinalu će se sastati sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem koji je bio bolji od Francuza Žeremija Šardija sa 7:6, 6:4, 6:4.

Prvi set: Novak Đoković – Žo-Vilfred Conga 6:3

Furiozno je krenuo Novak na svoj servis. Bez izgubljenog poena došao je do početnog vođstva – 1:0. Istom merom uzvratio je Conga, nije dopustio protivniku da ga ugrozi – 1:1. Novak za sada ima sjajan procenat osvojenih poena posle drugog servisa, 4 od 4. To mu je pomoglo da povede sa 2:1.

Obojica tenisera za sada odlično serviraju i ne dozvoljavaju da protivnik uopšte i dođe do prilike za brejk, tako da je Conga uspeo da izjednači – 2:2. Bravo, Nole! Srbin je najpre bio siguran na svoj servis, a potom je uspeo da napravi prvi brejk na meču. Imao je tri prilike da oduzme servis Congi u šestom gemu, a pomalo i dramatično, to je i uradio iz trećeg puta – 4:2.

U narednom gemu Đoković je potvrdio brejk, tako da će francuski teniser servirati za ostanak u prvom setu – 5:2. Conga je za pedesetak sekundi završio posao u osmom gemu i tako bar na kratko odložio gubitak seta. Nole je nastavio sa odličnim drugim servisima što mu je omogućilo da za 25 minuta osvoji prvi set – 6:3.

Drugi set: Novak Đoković – Žo-Vilfred Conga 6:4

Ovu deonicu meča servisom je otvorio Francuz, a u prva dva gema nije bilo prilika za brejk – 1:1. Dobru šansu imao je Đoković kada je od 30:0 došao do 30:30, ali se Conga prenuo i sa dva laka poena došao do novog vođstva – 1:2.

Ne dopušta naš teniser protivniku da se osladi na njegov servis, opet Vilfred nije došao do prilike za brejk – 2:2. Usledila su nova dva gema u kojima nije bilo brejkova – 3:3.

Ma, tako je! Dominirao je Novak u sedmom gemu, došao je u priliku da napravi brejk i on to nije propustio. U nardenom gemu je to i potvrdio za vođstvo u drugom setu od 5:3.

Ponovo je Đoković došao u priliku da oduzme servis Francuzu i da osvoji drugi set. Za to je imao čak tri prilike, vodio je 40:0, ali se Conga volšebno izvukao – 5:4. Srbin nije propustio priliku da do seta dođe na svoj servis. On je poslednji gem osvojio bez izgubljenog poena – 6:4.

Treći set: Novak Đoković – Žo-Vilfred Conga 7:6

Jurišnički je započeo treći set Francuz. Na svoj servis je osvojio prvi gem bez izgubljenog poena – 0:1. Okuražio se Žo i na Novakov servis, počeo je da igra agresivnije. Ipak, nije mu to ništa pomoglo – 1:1. Ni u naredna dva gema prilika za brejk nije bilo – 2:2.

Neverovatnim riternima na snažne Congine servise Đoković je došao do dve prilike za brejk. Obe loptice je spasao Francuz i osvojio je gem – 2:3. Po prvi put na meču igralo se na razliku kada je Novak servirao. Na sreću, nije mu dozvolio Srbin da mu oduzme servis – 3:3.

Imao je Nole lepu priliku da dotuče protivnika. Na Francuzev servis imao je 30:0, ali nije uspeo – 3:4. Do prvih brejk lopti u meču došao je Conga u narednom gemu, imao ih je dve. Sjajnim servisima Đoković je uspeo da se izvuče i da izjednači rezultat na 4:4.

Usledio je gem koji je Francuz ekspresno osvojio bez ijednog izgubljenog poena – 4:5. Sada je pritisak prebačen na našeg tenisera koji servira za ostanak u trećem setu. No, Đoković ima odgovor i na to – 5:5. Naredna dva gema teniseri su osvajali na svoj servis bez problema, pa će o pobedniku trećeg seta odlučivati taj-brejk.

Ma, tako je! Pobednik je Novak Đoković! Odlučujući poen Nole je osvojio kada je napravio jedini mini-brejk i u taj brejk je slavio sa 7:5.

 

 

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg Vimbldona možete da pratite na UŽIVO blogu portala Dnevno.rs.