Novak preslišao Nadala i osvojio četvrti pehar u Majamiju

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je trofej na turniru Masters 1000 serije u Majamiju, pošto je u finalu savladao Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Iako je rezultat sam po sebi impresivan, Đoković je mogao još ubedljivije da trijumfuje, pošto je dominirao tokom čitavog duela – Nadal je samo u prvom gemu meča zapretio, kada je imao brejk loptu.

U nastavku postojao je samo jedan teniser – Novak Đoković, koji je tri puta oduzeo servis velikom rivalu. Na kraju mu je 83 minuta bilo potrebno da po četvrti put podigne pehar namenjen pobedniku turnira u Majamiju. S druge strane, Rafi je ovo bio četvrti poraz u finalu ovog takmičenja.

Novak će ovim trijumfom smanjiti prednost Španca, koji je i dalje prvi teniser sveta, ali će od sutra imati 1920 poena više od Đokovića.

Prvi set:

Već na startu viđena je velika borba – Rafa je imao brejk loptu, ali je Đoković dobrim servisom ipak rešio taj gem u svoju korist. Naredna četiri gema oba tenisera rutinski su dobila na svoj servis, tako da je Novak došao do vođstva od 3:2.

Nole je u šestom gemu konačno pripretio na servis Nadala – iskoristio je prvu brejk loptu i došao do opipljive prednost. U narednom gemu Đoković je bez većih problema sačuvao svoj servis, tako da će Nadal servirati za ostanak u prvom setu.

I u sledećem gemu Srbin je pretio, imao 15:30, ali je Nadal uspeo da se izvuče i produži prvi set. Ipak, spasa mu nije bilo već u sledećem gemu, koji je Novak lagano dobio i došao do vođstva u setovima – 6:3.

Drugi set:

Već u prvom gemu Đoković stiže do brejka – ponovo je iskoristio prvu šansu i još jednom duzeo servis velikom rivalu. Nakon toga, Rafa je imao 0:30 i “đus” na Noletov servis, ali se naš teniser izvukao i materijalizovao brejk napravljen u prethodnom gemu.

U naredna tri gema oba tenisera su zadržala svoj servis, tako da je Đoković održao prednost brejka – vodi 3:2. Ipak, u petom gemu Novak je imao šansu da još jednom oduzme servis Nadalu, ali je Rafa ipak uspeo da smanji vođstvo protivnika.

I dok srpski teniser lagano osvaja gemove na svoj servis, Španac ima dosta problema – Novak je dosta pretio, ali je Rafa uspevao da se izvuče.

Odlučujući gem bio je deveti u drugom setu, kada je Đoković napravio još jedan brejk i više nego zasluženo došao do nove titule – 6:3.