NOVAK RAZOČARAO DIREKTORA TURNIRA U BEČU: “Takve izjave su nepotrebne”

Hervig Straka, direktor ATP turnira u Beču, nije zadovljan načinom na koji se Novak Đoković oprostio od turnira. Najbolji teniser sveta izgubio je u četvrtfinalu Beča od Lorenca Sonega, a posle meča je rekao kako mu se nije igralo, te da je ostvario ono zbog čega je došao u Austriju.

printscreen/youtube.com/Lil Real

Đoković je bio pogođen i smrću mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, ali ni to nije bilo opravdanje za katastrofalno izdanje protiv Sonega.

Novak je bio potpuno nezainteresovan, bez energije i doživeo je najteži poraz u profesionalnoj karijeri na ATP nivou, pošto je protivniku uzeo samo tri gema – 6:2, 6:1.

– Generalno mi se nije igralo. Odradio sam ono što sam hteo da odradim i zbog čega sam došao. Jako čudan dan. Tako je kako je. Nastavljam dalje, okrećem novu stranicu. Sada ću malo biti sa porodicom, vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Onda ću se dobro spremiti za London i pokušaću tamo da završim snažno i na najbolji mogući način – rekao je Novak pre dva dana.

– Mislim da su takve izjave nepotrebne, čak i ako to mislite, jednostavno ne kažete tako na konferenciji za medije – izjavio je direktor turnira.

Srpski teniser je plasmanom u četvrtfinale obezbedio da kraj godine dočeka na prvoj poziciji, šesti put u karijeri, čime je izjednačio rekord Pita Samprasa.loading...