Novak rutinski do druge runde US Opena, naredni protivnik Matje! Đoković – Švarcman 6:1, 6:2, 6:4

Prvoplasirani igrač na ATP listi, Srbin Novak Đoković, plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Amerike u tenisu posle pobede nad Argentincem Dijegom Švarcmanom od 6:1, 6:2, 6:4.

Najbolji srpski teniser bez problema se plasirao u naredno kolo US Opena posle pobede nad Dijegom Švarcmanom. To je bio njihov prvi međusobni duel.

Nije bilo problema za Noleta u prvi setu u kojem je osvojio čak tri brejka. Ni drugi set nije bio dramatičan, a dva oduzeta servisa protivniku bila su dovoljna Novaku da dođe do lepe prednosti.

U poslednjem delu meča Argentinac je opustio ruku i zaigrao je mnogo bolje. Ali, ni to mu nije pomoglo da ozbiljnije ugrozi 27-godišnjeg Srbina koji će u 2. kolu igrati protiv Francuza Pol Anri Matjea.

Najava i tok meča:

Prvi teniser sveta Novak Đoković igra protiv Argentinca Dijega Švarcmana, 79. igrača na ATP listi i to će biti njihov prvi duel. Švarcman ima 22 godine i do sada u karijeri nije imao prilike da osvoji niti jedan trofej.

Pobednika ovog duela u narednom kolu očekuje duel sa Francuzom Pol Anri Matjeom koji je pobedio Žila Milera sa 6:7 (7), 7:5, 7:6 (6), 6:7 (5), 6:1.

Prvi set: Novak Đoković – Dijego Švarcman 6:1

Meč je svojim servisom otvorio srpski teniser, a kao što je bilo i očekivano, nije iimao problema da povede 1:0. Švarcman je potom na svoj servis gubio 0:30 u narednom gemu, pa je došao nekako i do 30:30, ali Novak ipak dolazi do brejka – 2:0. Kao što se i pretpostavljalo, Nole nema problema kada on prvi šalje lopticu protivniku – 3:0.

Na redu je bio još jedan brejk za srpskog tenisera, a onda je usledio pravi mali šou na Artur Ešu. Ali, začudo, ne zbog Novaka. Švarcman je sa nekoliko neverovatnih poena izazvao huk na tribinama. Prvo je lobovao 188 santimetara visokog Đokovića, da bi neočekivanim pasing šotom došao do prilike da mu oduzme servis. Prvi put nije uspeo, ali drugi put jeste za Švarcmanov brejk karijere – 4:1.

Naravno, već u narednom gemu Nole je postavio stvari na svoje mesto trećim brejkom u setu – 5:1. Za razliku od prethodnog puta, Đoković je bez problema došao do gema na svoj servis, a samim tim i do seta za 26 minuta igre – 6:1.

Drugi set: Novak Đoković – Dijego Švarcman 6:2

Baš kao što je to bila praksa u prvom delu meča, nastavilo se i u drugom tj. brejkom za srpskog tenisera – 1:0. Sledeći gem na svoj servis Novak je osvojio bez izgubljenog poena – 2:0. Prvi put na meču Argentinac je uspeo da materijalizuje svoj servis i tako da dođe do 2:1.

Naredna dva gema osvojio je srpski teniser uz još jedan brejk – 4:1. U tom petom gemu Nole je izveo i najatraktivniji potez na meču kada je osvojio poen praktično iz mrtvog ugla što je izazvalo oduševljenje Borisa Bekera.

Još jednim sigurnim servis gemom Novak je doveo Argentinca u situaciju da servira za ostanak u ovom setu – 5:1. Švarcman je sa ”nulom” osvojio naredni gem – 5:2. Izbegao je dramu u najširem luku Srbin još jednim brzinskim gemom – 6:2.

Treći set: Novak Đoković – Dijego Švarcman 6:4

Imao je Novak 0:30 u uvodnom gemu, ali naredna četiri poena osvojio je njegov protivnik – 0:1. Velika borba viđena je u drugom gemu, delovalo je kao da Argentinac skroz opustio ruku shvativši da ništa ne može da izgubi. Imao je čak i brejk priliku, ali je Đoković na to odgovorio šestim asom, malo posle i osvajanjem gema – 1:1. Nole je napravio brejk u trećem gemu trećeg seta – 2:1.

Iako Švarcman blesne u nekom segmentu meča, Novak je taj koji vuče konce sve vreme. Tako je bilo i u četvrtom gemu za 3:1. Ume da iznenadi Argentinac, verovatno što je i nepoznanica ljubiteljima tenisa, pa je tako drugi put tokom ovog susreta sa ”nulom” osvojio gem – 3:2. U šestom gemu Nole je imao problema sa publikom koja je na njegov servis glasno uzvikivala, što je dovelo do toga da njegov protivnik dođe do tri prilike za brejk. Ovu poslednju je Švarcman iskoristio, tj. Đoković mu je poklonio duplom servis greškom – 3:3.

Ali, Novak ne bi bio tu gde jeste da ne ume da odgovori na ovakve stvari, došao je do ribrejka bez izgubljenog poena – 4:3. Ponovo je Srbin u jednom gemu vezao četiri poena i došao je nadomak plasmana u drugo kolo – 5:3. Poprilično nezainteresovano delovao je prvi reket sveta kada je njegov protivnik bio na servisu i dozvolio mu je da smanji na 5:4.

Posle 100 minuta igre Đoković je došao do pobede u ovom meču osvojivši treći set sa 6:4.

 

 

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg US Opena možete pratiti na našem UŽIVO blogu posvećenom poslednjem Gren slemu sezone.