NOVAK SE ZAHUKTAVA: Đoković uz dosta truda savladao Kližana

Novak Đoković
print screen/twitter.com/Carlos Alberto

Novak Đoković počeo je američku turneju pobedom nad Martinom Kližanom u dva seta, sa 6:3, 7:6(4), u prvom kolu ATP turnira serije 500 u Akapulku.

 

Đoković je solidno počeo meč, ali je pokazao dosta slabosti, te uz mnogo oscilacija uspeo pre svega na iskustvo da savlada upornog Slovaka.

Imao je Novak dosta padova tokom meča, i dalje deluje daleko od svoje prepoznatljive forme, ali strast koju je pokazao prilikom poslednjeg poena ukazuje da u njegovu motivaciju niko ne sme da sumnja.

Srbin je spasao četiri brejk lopte pre nego što je on stigao do prve koju je odmah iskoristio i njom dobio prvi set, a onda na startu drugog napravio novu i najavio rutinski kraj meča.

Međutim, kao da je zbog toga potcenio rivala, prestao je da se kreće kao u prethodnom delu meča, a to je Kližan znao da iskoristi te kombinacijom servisa, forhenda i drop-šota napravi seriju od četiri gema za preokret u drugom setu na 4:2.

Ipak, to uspeva da podigne Đokovića iz letagrije, vraća brejk na brejk, što podiže nervozu kod rivala pa Srbin stiže do izjednačenje. U nastavku seta nisu previše rizikovali pa su viđena tri perfektna gema u nizu za taj-brejk.

Đoković tu odmah kreće u napad, oduzima servis Slovaku i stiže do 3:0, ali Kližan uprkos nervozi uspeva da mu odgovori i vrati se u egal. Međutim, nije imao snage za novi preokret, Đoković stiže do novog mini-brejk, a onda agresivnom igrom na svoj servis stavlja tačku na meč.

Drugog tenisera sveta u narednoj rundi očekuje duel sa boljim iz meča u kojem se Huan Martin del Potro sastaje sa kvalifikantom Fransesom Tafoom, 89. igračem sveta.