Novak silovit na startu Madrida: Ubedljiv trijumf Đokovića za potvrdu dominacije nad Monfisom (VIDEO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfom nad Gaelom Monfisom počeo je nastup na Masters turniru u Madridu.

printscreen/youtube.com/Tennis Editing F

U meču drugog kola koji je bio prekinut zbog kiše i postavljanja krova, upisana je pobeda u dva seta rezultatom 6:3, 6:2.

To je rekordna 18. pobeda Đokovića nad Monfisom i sada u zvaničnim mečevima protiv francuskog tenisera ima skor 18:0. Ujedno, odbranio je prvo mesto na ATP listi koje je mogao da izgubi od ponedeljka, u slučaju da je izgubio.

Đoković će u sledećoj rundi igrati protiv boljeg iz duela između svog velikog prijatelja Endija Marija i Denisa Šapovalova koji se igra kasnije tokom večeri.

Početak je bio veoma miran, mada je Novak morao da spasava dve brejk prilike već na startu.

Na 2:2 i 40:40 je kiša prekinula meč i imali smo pauzu od pola sata dok se na centralnom terenu u Madridu nije postavio krov.

Kada je to obavljeno, u novonastalim dvoranskim uslovima Đoković je bio mnogo bolji i vezao je tri gema kojima je stekao nedostižnu prednost.

Vrlo sigurnim servisima je priveo prvi deo meča kraju i sa 6:3 poveo u setovima.

Drugi set počeo je slično, ali je Novak nastavio da igra na krilima stečene prednosti i vrlo brzo je ponovo oduzeo servis Monfisu.

Kako je meč odmicao, povećavao je “brzinu”, smanjivao greške i došao do 5:2 i dva brejka razlike, te je sa novim lopticama servirao za pobedu.

To je učinio vrlo sigurno i upisao je 18. pobedu protiv Francuza koji za Srbina, definitivno, nema leka.