NOVAK ZVAO VAJDU? Slovački trener želi da se vrati, ali pod jednim USLOVOM!

Marjan Vajda
print screen/you tube.com/Tennis Mondial

Đoković je navodno već pozvao slovačkog trenera kako bi obnovili saradnju koja je srpskog tenisera učinila jednim od najboljih svih vremena.

 

“Alo!” piše da je Marjan Vajda spreman da ponovo preuzme mesto trenera najboljeg srpskog tenisera pod uslovom da Novak prekine saradnju sa španskim isceliteljem Pepe  Imazom i vrati se konvencijalnom tenisu.

Vajda je uz Đokovića bio punih 11 godina, a saradnja je prekinuta 2017. godine. U vremenu dok je Vajda bio deo tima, Đoković je osvojio sva četiri gren slema i suvereno vladao svetskim tenisom.  

– Novak je shvatio da je pogrešio kada je odlučio da otpusti ceo tim s kojim je sarađivao deceniju. Osim Vajde, otišli su i fizioterapeut Miljan Amanović, kao i kondicioni trener Gebhard Fil Grič. Pošto je shvatio da je pogrešio, Đoković je ponovo zvao Vajdu, koji je ovog puta postavio svoje uslove – navodi izvor beogradskog lista i dodaje:

– Vajda je, između ostalog, tražio da se Đoković posveti tenisu na konvencionalan način, a da duhovne savetnike poput Pepea Imaza i reiki učitelja Žarka Ilića ostavi po strani. Ukoliko Novak to ne prihvati, Marjan se neće vraćati na mesto glavnog trenera – tvrdi sagovornik.

Vajda se odmara otkako ne radi sa Đokovićem, a nedavno je odbio ponudu da bude Dejvis kup selektor Slovačke, čiji savez ga je čekao do poslednjeg trenutka. Takođe, Vajdine ćerke Nikola i Natalija su teniserke, pa se trudi da im pomogne u karijeri.