NOVAKA DEPORTUJU IZ AUSTRALIJE: Biće izveden PRED SUD, a to čak i nije ono NAJSRAMNIJE

Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću ukinuta je viza za Australiju i moraće da napusti zemlju, odluka je tamošnjih vlasti posle sage koja se odvijala na aerodromu u Melburnu.

printscreen

Informaciju su preneli Rojters i lokalni portal “Ejdž”, koji je čitavog dana izveštavao sa aerodroma. Postoji mogućnost, po australijskom zakonu, da našem teniseru bude zabranjen ulazak u zemlju na tri godine. Đoković će pokušati žalbom na sudu da preokrene odluku i dobije priliku da učestvuje na Australijan openu.

Đoković nije dobio dozvolu da uđe u Australiju, bez obzira na to što je dobio medicinsko izuzeće i garantovano mu je učešće na turniru, nakon što su dve nezavisne komisije prihvatile njegov zahtev.

Razlog za odbijanje vize jeste taj da graničnoj policiji nije pružio dovoljno jake dokaze za izuzeće od vakcinacije.

Pojavile su se informacije da će on biti prebačen u drugi grad odakle će se prvim letom vratiti kući, ali one nisu potvrđene.

Neće odmah napustiti Australiju, već će biti izveden pred sudiju dok njegovi advokati pokušavaju da pronađu rešenje.

Novak je oko devet sati bio na aerodromu u Melburnu, gde mu lokalne vlasti države Viktorije nisu dozvolile ulazak u zemlju.

Čelnici Viktorije nisu želeli da mu odobre vizu, iako su Federalne vlasti tražile da se poštuje odluka o medicinskom izuzeću i dozvoli mu se učešće na Australijan openu.

Prilikom sletanja granična policija obavestila je lokalne vlasti da postoji problem jer je iz Đokovićevog tima stigao zahtev za pogrešan tip vize, onu za koju ne postoji izuzeće od obavezne vakcinacije.

Posle toga je krenulo celonoćno ispitivanje svetskog “broja 1”, a u čitav slučaj bio je uključen i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je kontaktirao i srpskog ambasadora u Australiji.

Novak je na aerodromu bio smešten u posebnu prostoriju, koju je obezbeđivala policija i prema brojnim izvorima, srpskom teniseru je bila zabranjena upotreba mobilnog telefona.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara.

ONA JE KRIVA ZA HAOS NA AERODROMU? Novaku zabranila ulazak, u prenosu rekla da želi da NADAL osvoji trofej (VIDEO)