NOVAKOV ČAS TENISA: Đoković Srbiji doneo prvu pobedu u Dejvis kupu

Novak Đoković
Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zabeležio je prvu pobedu za reprezentaciju Srbije protiv Kazahstana u Dejvis kupu.

 

On je bio bolji protiv Aleksandra Nedovjesova sa 6:1, 6:2, 6:3 posle 111 minuta igre.

Novak se tokom meča više puta požalio na probleme sa ramenom, a protiv Nedovjesova se ranije nije sastajao.

Srpski teniser je tokom Dejvis kup duela u hali “Aleksandar Nikolić” čak zatražio lekarsku pomoć. Bolno rame mu je izmasirano, pa je prvi reket sveta nastavio meč.

Posle ovog duela, na teren dvorane „Aleksandar Nikolić” u Beogradu izaći će Viktor Troicki i Mihail Kukuškin.

 

Tok meča:

Najbolji teniser sveta nije imao mnogo problema u prvom setu, koji je dobio posle 23 minuta igre. Lako je Novak Đoković poveo sa 1:0, da bi već u narednom gemu oduzeo servis nervoznom i nesigurnom Nedovjsevu.

Đoković je potom poveo s 3:0, Kazahstanac je uspeo da osvoji naredni gem i smanji na 3:1, ali to je bilo sve što je Nedovjesov uspeo da uradi u prvom setu, pošto je prvi teniser na ATP rang listi potom vezao tri gema i došao do prednosti od 1-0.

Na početku drugog seta je viđena nešto veća borba, Kazahstanac je uspeo da odigra na nešto višem nivou, te tako do petog gema nije bilo brejka. Đoković je sredinom drugog seta podigao nivo igre za koju Nedovjesov nije imao odgovor, pa je uspeo da mu oduzme servis i povede sa 3:2.

Srpski teniser je od tog trenutka u potpunosti diktirao tempo, vezao je tri osvojena gema i poveo sa 2-0 u setovima.

 

Ponovo je nešto veća borba viđena na početku trećeg seta. Nedovjesov je lako poveo sa 1:0, a Đoković je u tom gemu posle jedne razmene proklizao, pa je u prvi mah delovalo da je došlo do povrede skočnog zgloba, ali je prvi teniser sveta signalizirao da je sve u redu, te je meč nastavljen.

Nedovjesov je do prve brejk lopte na meču došao u drugom gemu drugog seta, ali je Đoković sa tri poena rešio taj gem u svoju korist i došao do izjednačenja – 1:1.

U narednom gemu srpski teniser je posle velike borbe i dosta uzbudjenja u dvorani “Aleksandar Nikolić” došao do brejka. Prvo je kod trećeg “đusa”, nakon snažnog forhenda Nedovjesova, Đoković nešto slabije uzvratio, te je loptica zakačila vrh mreže i pala u polje Kazahstanca, da bi potom 200. teniser sveta napravio neiznudjenu grešku i gotovo poklonio Đokoviću gem.

Bez većih problema je Đoković poveo sa 3:1, da bi Kazahstanac istom merom uzvratio. Đoković je do kraja susreta čuvao svoj servis, te je rutinski meč priveo kraju.