NOVAKOV OTAC NIKAD ISKRENIJI: “Čime smo mi kao narod i zemlja zaslužili ovakav odnos Zapada prema nama?”

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera na svetu Novaka, gostovao je u emisiji "Dnevni red" na televiziji B92 i objasnio je da Novaka voli ceo region, jer je veliki humanitarac i uvek pomaže drugima.

printscreen

Nije ponos srpskog naroda, već svih naroda u regionu. Svi ga cene, vole i poštuju. On ceni i poštuje sve narode iz bivše Jugoslavije i nikoga ne razdvaja. On im pomaže, kao što je pomogao i Italiji – rekao je Srđan Đoković.

Srđan Đoković je objasnio i zašto strani mediji ne vole Novaka, kao što je to slučaj sa Federerom i Nadalom.

Čime smo mi kao narod i zemlja zaslužili ovakav odnos Zapada prema nama? U istoriji smo uvek bili na pravoj strani. Ti što su bili na pogrešnoj strani više su cenjeni od nas. Mi nismo genocidan narod, mi smo deo stare evrospke civilizacije. Bilo je grešaka sa svih strana, zašto smo samo mi genocidan narod? Pa, nismo. Što se tiče toga da li Novaka vole ili ne vole, to je verovatno zato što ga je izmislila engleska buržoazija. To je njihov sport, a u tom sportu je jedan Srbin najbolji na svetu već 10 godina. Novak nijednim svojim gestom im ne daje razlog da se tako ponašaju prema njemu. Za njega je čitava Evropa jedno selo, jedan grad, jedan narod – rekao je.

Za kraj se osvrnuo na predstojeći Vimbldon.

Trebalo je da ode u Vimbldon, ali morao je da bude u mehuru, pa je zato otišao na Majorku, gde će igrati u dublu. Otići će potom u London, ali tada će morati da bude u balonu, neće moći da viđa porodicu – objasnio je Srđan.