NOVAKOV POHOD NA AO: Koreanac prvi protivnik, Federer rival u polufinalu

Novak Đoković
Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u prvom kolu Australijan Opena protiv Hjon Čunga iz Južne Koreje.

 

Čung je 51. teniser sveta, a nikada u karijeri nije igrao protiv Đokovića. Pobednik ovog duela sastaće se u drugom kolu sa boljim iz duela između Francuza Kventina Halisa i Hrvata Ivana Dodiga.

Rodžer Federer je u istoj polovini žreba sa Đokovićem, a Srbin i Švajcarac bi mogli da se sastanu u polufinalu turnira u Melburnu.

U drugoj polovini žreba su Rafael Nadal, Endi Marej, Stan Vavrinka…

Filip Krajinović igraće u prvom kolu protiv Amerikanca Denisa Kudle. Dušan Lajović će se sastati sa Amerikancem Semom Kverijem. Rival Viktoru Troickom u prvom kolu biće Danijel Munjoz de la Nava iz Španije.

Titulu u Melburnu brani Đoković, a mečevi prvog kola biće odigrani 18. januara.

U konkurenciji teniserki 19. nosilac Jelena Janković počeće turnir protiv Polone Hercog iz Slovenije, 73. teniserke sveta, dok se u istom delu žreba nalazi i 20. nosilac Ana Ivanović, koja će igrati protiv domaće teniserke Tami Peterson, 462. na WTA listi.

Aleksandra Krunić, 121. teniserka sveta, u prvom će kolu igrati protiv Kanadjanke Eženi Bušar, 47. na WTA listi, dok će Bojana Jovanovski, 82. igračica sveta, igrati protiv Francuskinje Aliz Korne, 42. na svetskoj rang listi.

Branilac titule Amerikanka Serena Vilijams igraće u prvom kolu protiv Italijanke Kamile Djordji, a Ruskinja Marija Šarapova protiv Nao Hibino iz Japana.

Prvi grend slem turnir u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije, igraće se od 18. do 31. januara u Melburnu.