Novakovo VELIKO ‘IZVINI’ sakupljaču loptica: Nadam se da ćeš mi oprostiti!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izvinio se skupljaču loptica i celokupnoj javnosti zbog ispada tokom finala Mastersa u Majamiju.

 

Posle izgubljenog drugog seta Novak se iznervirao i počeo je da viče prema svom boksu, a potom je dobio opomenu sudije jer se učinilo da je reakcija upućena dečaku koji skuplja loptice, a koji se u tom trenutku nalazi pored srpskog igrača.

Želim da se osvrnem na ružan momenat tokom finala sa Endijem kada sam izgubio drugi set, vikao sam ka loži u kojoj se nalazio moj tim jer sam bio frustriran u tom trenutku. Dečak koji skuplja loptice je baš tada prolazio i meni je zaista žao – zaista nije bilo nikakve namere da ga povredim ili uplašim na bilo koji način. Iskreno se nadam da će mi oprostiti, zaista se izvinjavam. Mnogo vodim računa o deci i sve gledam drugačijim očima sada kada sam roditelj. Hteo bih da se izvinim i njegovim roditeljima. Kao otac, ne bih voleo da se nešto tako desilo mom sinu. Još jednom – nadam se da ćeš moći da mi oprostiš i da ćemo nastaviti dalje – rekao je Đoković.

On je dodao da se uvek trudi da kontroliše emocije na terenu, ali da to nije uvek jednostavno.

Nažalost, ponekad nas emocije ponesu, kao profesionalni sportista vremenom naučite kako da ih kontrolište i ostanete psihički jaki, ali kada dođe jedan ovakav dan, a Endi zaigra tako dobro… Nije lako. Još jednom kažem, žao mi je što se ono desilo, a posle ovakve četiri sedmice ostaje mi samo da poželim da ćete me vi (navijači) bodriti i u nastavku sezone – zaključio je Đoković.