Predsednik Evrolige Đordi Bartomeu najavio je povećanje broja klubova u elitnom košarkaškom takmičenju.

 

Bartomeu je u razgovoru za Kanunas TV, najavio mogućnost širenja Evrolige najpre na 18 a potom i na 20 klubova. 

– U skorije vreme neće biti povećanja broja klubova, ali radimo na tome da Evroligu proširimo na 18, pa potom i 20 klubova. Potrebno je povećati broj klubova jer premalo je utakmica u ligi. Razmišljamo o mogućnostima proširenja Evrolige na 18, a potom i 20 klubova. To je naš sledeći zadatak – izjavio je Bartomeu.

Predsednik elitnog košarkaškog takmičenja kaže da su ovogodišnje promene donele veliki napred celokupnoj organizaciji i da je takmičenje mnogo zanimljivije nego ranijih sezona.

– Prva sezona i dalje traje, pa je još rano izvoditi zaključke. Rekao sam da je potrebno da prođe nekoliko sezona da bismo imali pravu ideju. Prvi podaci su veoma dobri. Povećali smo broj utakmica, kvalitet, broj navijača… Mečevi su interesantniji posle promena pravila, postiže se više poena, više ljudi gleda na televiziji. Svi podaci, kada se uporede sa prošlogodišnjima, potrvđuju da je bio dobar potez. Verujemo da će biti sve bolje kako se format bude konsolidovao. Naš cilj je da navijačima damo što bolji proizvod. Oni su u središtu naše ideje, moramo da shvatimo šta žele i da im to dostavimo – zaključuje Bartomeu.