NOVI “DABL-DABL” SRPSKOG CENTRA: Jokić nosio Denver do pobede nad Klipersima (VIDEO)

Košarkaši Denvera pobedili su u noći između nedelje i ponedeljka na svom terenu ekipu Los Anđeles Klipersa sa 123:96, uz "dabl-dabl" učinak Nikole Jokića.

Beta/AP

Jokić je za 28 minuta provedenih na terenu postigao 22 poena i upisao 16 skokova, uz tri asistencije, tri ukradene lopte, jednu blokadu, ali i šest izgubljenih lopti.

Srpskog košarkaša najbolje je pratio Pol Milsap sa 21 poenom i 16 skokova, Džamal Marej je dodao 16, a Geri Heris 14 poena.

U poraženom timu najbolji je bio Lu Vilijams sa 24 postignuta poena.

Nagetsi su upisali četvrti uzastopni, a ukupno 41. trijumf od početka sezone i imaju samo pobedu manje od Golden stejta koji je prvi u Zapadnoj konferenciji. Na drugoj strani, Klipersi sada imaju skor 33/28.

Košarkaši Orlanda su u gostima slavili protiv Toronta sa 113:98 i tako prekinuo seriju Reptorsa od sedam pobeda u nizu.

Orlando je do 28. trijumfa u sezoni vodio Terens Ros sa 28 poena, dok je Nikola Vučević meč završio sa 23 poena i 12 skokova. U redovima Toronta najefikasniji je bio Kajl Lauri sa 19 poena.

Košarkaši Njujorka su na svom terenu bili bolji od San Antonija sa 130:118.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Demijen Dotson sa 27 poena, dok su Emanuel Mudiej, Denis Smit i Kevin Noks ubacili po 19 poena. U poraženom timu istakao se Demar Derozan sa 32 poena, dok je Lamarkus Oldridž dodao 18.