NOVI EVROLIGAŠKI PORAZ: Košarkaši Crvene zvezde izgubili od Baskonije u Areni

Crvena zvezda
Beta

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Baskonije sa 85:81 (22:17, 25:21, 17:19, 21:24) u devetom kolu Evrolige.

 

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Matijas Lesor sa 19 bodova, dok je Ognjen Dobrić dodao 17.

Baskoniju je do trijumfa predvodio Johanes Vojtman sa 17 poena, jedan manje postigao je Tornike Šengelija, a dva manje ubacio je postigao Janis Tima.

Zvezdi je ovo sedmi poraz i nalazi se na poslednjem, šestom mestu, dok je Baskonija 10. sa četiri trijumfa i pet poraza.

Košarkaši Zvezde dobro su otvorili utakmicu mini serijom od 4:0, ali je ekipa Baskonije brzo uzvratila sa pet vezanih poena.

Igralo se na početku u ritmu, da bi tri minuta pre kraja prve deonice Baskonija došla do prednosti od poenima Šengelije, čiju je seriju prekinuo Nikola Jovanović, pa je Zvezda prvu četvrtinu završila sa zaostatkom od pet poena (17:22).

U nastavku utakmice Zvezda je koševima Džejmsa Feldina, i Dobrića, a zatim i Jankovića uspela da priđe na dva poena zaostatka, ali je onda usledio pad u igri. Nije bilo ideje u napadu, a sa druge strane ni Zvezdina odbrana nije funkcionisala.

Košarkaši Baskonije su dve minuta pre kraja poluvremena imali prednost od 14 poena – 32:46. Nalet Baskonije zaustavio je Lesor koji je smanjio zaostatak Zvezde, pa se na pauzu otišlo sa devet poena zaostatka.

 

Drugo poluvreme počelo je znatno boljom odbranom košarkaša Zvezde, što je rezultiralo lakim poenima u napadu. Raspoložen je bio Dobrić, koji je uz pomoć Jankovića i Lazića uspeo da povuče ekipu da dođu na četiri poena zaostatka (50:54).

Na kraju treće deonice ekipa Baskonije ponovo hvata zalet i posle koša Bobue za tri poena, gosti ponovo imaju prednost od 10 poena.

U poslednju četvrtinu crveno-beli su ušli sa sedam poena zaostatka. Pogodili su za tri poena Feldin, kao i Lesor za dva sa dodatnim slobodnim bacanjem. Uspeli su crveno-beli da anuliraju prednost sjajnom rolom Matijasa Lesora koji je postigao osam vezanih poena za izjednačenje 73:73, pet minuta pre kraja.

Igralo se koš za koš u nastavku. Kod crveno-belih za tri poena pogodio je Dobrić, dok je odmah zatim na drugoj strani precizan bio Janis Tima za 78:81. Minut pre kraja Zvezda je ponovo ispustila priliku da izjednači. Ekipa Baskonije bila je smirenija u napadu i uspela da završi utakmicu u svoju korist.